Zvezdaši su se tog dana radovali, ali je kraj sezone bio za plakanje! Na današnji dan odigran 120. "večiti derbi" (FOTO/VIDEO)

20.04.2024

06:48

0

Autor: D. N.

Tada su strelci bili Bošković i Bogavac, a za Partizan je igrao sadašnji trener Igor Duljaj

Zvezdaši su se tog dana radovali, ali je kraj sezone bio za plakanje! Na današnji dan odigran 120. "večiti derbi" (FOTO/VIDEO)
Slavlje fudbalera Crvene zvezde u 120. večitom derbiju - Copyright MN Press

Danas će biti odigran 173. "večiti derbi", a tačno pre 21 godine gledali smo 120. izdanje utakmice između Crvene zvezde i Partizana. Tako da ćemo vas i podsetiti na dešavanja iz ovog okršaja dva najtrofejnija naša kluba.

Duel je odigran na beogradskoj "Marakani", a slavio je domaćin sa 2:0, zahvaljujući golovima Branka Boškovića i Dragana Bogavca. Taj trijumf bio je samo slaba uteha u lošoj sezoni za crveno-bele. Iako pobeda u "večitom derbiju" vredi mnogo više od neke druge, to je bila sezona za zaborav, iz aspekta crveno-belih.

Na kraju sezone u ligi u kojoj su igrali i klubovi iz Crne Gore, crno-beli predvođeni Lotarom Mateusom su osvojili 89, a crveno-beli na čijoj klupi bio Zoran Filipović 70. Do kraja sezone, Zvezda je izgubila i od Zete, kao i od Hajduka iz Kule.

Zvezda je povela zahvaljujući tandemu Bogavac - Bošković. Omaleni napadač je prošao po desnoj strani, zatim "izlomio" Tariba Vesta i centrirao. Bošković je glavom savladao Radišu Ilića.

- Nismo bili sjajni te sezone, rival je imao bodovnu prednost, ali smo odlučili da pokažemo koliko možemo i da se na neki način odužimo navijačima koji su nas podržavali tokom čitave sezone. Neverovatno je da se sećam i dalje cele akcije i kako je Bogavac predriblao Vesta, te asistirao meni za pogodak.

Izuzetan je osećaj postići gol u derbiju, a pogotovo na našem stadionu, jer u to momentu znaš da si 50 hiljada ljudi učinio srećnim. Bili smo apsolutno dominantniji na tom susretu - rekao je Bošković za sajt Zvezde pre nekoliko dana, prisećajući se tog 120. derbija.

Kao i uvek, derbi je sa sobom nosio tenziju. Tako da je došlo do sukoba između sadašnjeg trenra Partizana Igora Duljaja i Nemanje Vidića, zbog prethodnog prekršaja Danka Lazovića nad Nenadom Kovačevićem, ali se sve brzo smirilo.

U 53. minutu postavljen je konačan rezultat. Duljaj je šutirao, ali je pokušaj izblokiran. Marjan Marković je uputio dugačak pas daleko na polovinu Partizana. Loptu je sačekao Bogavac i savladao Ilića.

Ovo su bili sastavi:

Crvena zvezda: Ranđelović, Marković (od 75. M. Dudić), Bratić, Vidić, Vitakić, Mladenović (od 74. Milovanović), Gvozdenović, Kovačević (od 83. Krivokapić), Bošković, Bogavac, Pjanović

Partizan: R. Ilić, Malbaša, Vest (od 66. Ćirković), Savić, Bajić, Duljaj, S. Ilić, Vukić, Trobok, Iliev, Lazović (od 46. Delibašić)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike