Posle "nule" Partizanu je u penal seriji presudio Pančev! Na današnji dan, Zvezda je slavila u 90. "večitom derbiju"! (VIDEO)

22.03.2024

07:08

0

Autor: D. N.

Tada je važilo neko drugo pravilo, da je neko "morao" da pobedi!

Posle "nule" Partizanu je u penal seriji presudio Pančev! Na današnji dan, Zvezda je slavila u 90. "večitom derbiju"! (VIDEO)
Copyright MN Press

Pre tačno 32 godine, odigran je 90. "večiti derbi" i završen je kako bi se reklo, najnepopularnijim rezultatom.

U tadašnjem okršaju fudbalera Crvene zvezde i Partizana, posle 90 minuta bilo je 0:0, ali su tadašnja pravila nalagala da neko mora da pobedi. Tako da su se izvodili penali, a uspešniji su bili crveno-beli koji su i bili i domaćini.

U penal seriji, ili lutriji (kako želite), pobedila je Zvezda sa 4:2.

Šutiralo se ispod severne tribine, a pogađali su Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović, Elvir Bolić i Darko Pančev, a neuspešan je bio Miodrag Belodedić. Za Partizan pogodili Slobodan Krčmarević i Budimir Vujačić. Penal nisu realizovali Predrag Mijatović i Zlatko Zahović.

Zanimljivo je da je i prvi "večiti derbi" iz te sezone, kada je Partizan bio domaćin rešen posle penala. U Humskoj je bilo 2:2, a ponovo je posle penala bila uspešnija Zvezda.

Printscreen/YouTube/Crni Gruja
 

Penal za pobedu, ujedno i jedan bod uspešno je izveo Pančev. Nije bio važan koliko i onaj u Bariju, ali je ipak doneo pobedu nad najvećim rivalom.

Starteri za Zvezdu su bili: Milojević, Radinović, Vasilijević, Tanjga, Belodedić, Najdoski, Ivić, Jugović, Pančev, Savićević (kapiten) i Mihajlović. Na drugoj strani su bili: Omerović, Stanojković (kapiten), Milanič, Novak, Zahović, Vujačić, Gudelj, Mijatović, Šćepović, Brnović i Krčmarević.

Treneri su bili Vladica Popović i Ivica Osim.

Pogledajte i najzanimljivije detalje iz utakmice sa stadiona Crvene zvezde. Prema nekim izveštajima bilo je oko 80 hiljada gledalaca na beogradskoj "Marakani".

Inače, na kraju te sezone, kada se nazirao kraj SFR Jugoslavije titulu je osvojila Zvezda sa 50 bodova, a iza su bili Partizan sa 46, Vojvodina sa 42, OFK Beograd sa 41...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike