Top 5 detalja 24. kola: Remi Zvezde i Partizana bio je u prvom planu, ali se priča i o suđenju Ilića, kao i o ostavci Trajkovića!

11.03.2024

13:57

0

Crveno i crno-beli "zaratili" su i saopštenjima

Top 5 detalja 24. kola: Remi Zvezde i Partizana bio je u prvom planu, ali se priča i o suđenju Ilića, kao i o ostavci Trajkovića!
Copyright MN Press

Kompletirano je i 24. kolo Superlige Srbije, koje je pre svega obeležio 172. "večiti derbi" u kojem nije bilo pobednika. Novi okršaj između Crvene zvezde i Partizana završen je rezultatom 2:2, a bilo je još detalja koje treba spomenuti u osvrtu na prethodnu rundu.

Na primer, Radnički je upisao novi poraz, a Nikola Trajković je podneo ostavku. Ali to nije jedini detalj vredan spominjanja.

Derbi je bio najvažniji meč kola

Kao što je rečeno. najvažnija utakmica ovog kola bila je ona odigrana na stadionu "Rajko Mitić" u kojoj pobednika nije bilo. Posle ovog meča, vodeći tim na tabeli sačuvao je bod prednosti, pa je tako trka za šampionski tron i dalje ostala neizvesna.

Posle meča pričalo se i o suđenju Pavla Ilića, kao i o izjavama iz tabora crveno-belih, Uroša Spajića i Vladana Milojevića. Ali i o objavi Nemanje Nikolića.

Kao što je rečeno, prednost crno-belih i dalje je jedan bod, a već u sredu nas očekuje nove utakmice. Partizan će ugostiti Napredak, a Zvezda igrati u Nišu sa Radničkim.

MN Press
 

Nastavljen je "rat" saopštenjima, zbog odluke sudije debitanta

Samo dan kasnije, počelo je i "prepucavanje" između dva kluba. Bilo je zamerki na suđenje Ilića kome je ovo bio prvi večiti derbi u karijeri.

Crno-beli su postavili pitanje regularnosti gola kojim je Zvezda izjednačila, odnosno da li je bilo igranja rukom. Usledio je i odgovor, u kojem se prethodna objava ocenjuje kao spin.

Pričalo se i da li je Ksander Severina trebalo da bude isključen, odnosno da li da dobije drugi žuti karton.

MN Press
 

Radnički ostao bez trenera, Trajkoviću se "smučilo"

Nikola Trajković se nedavno vratio na klupu Radničkog, ali posle poraza od Železničara je odlučio da se više ne vraća. U Pančevu je bilo 3:2 za domaćina, što je izrevoltiralo Trajkovića. I ne samo da je otišao sa "Čaira" već i iz srpskog fudbala uopšte.

Nišlije su u nezavidnom položaju pošto su na 13. mestu na tabeli, a već u sredu ih čeka veoma važan meč. Ali i maksimalno težak zadatak pošto im u goste stiže Zvezda koja ne može sebi da priušti kiks, pošto je u trci sa Partizanom.

Konačno je pobedila Vojvodina

Novosadski superligaš je najbolji mogući način proslavio 110. rođendan. Posle četiri meča u prolećnom delu sezone bez pobede, tim Božidara Bandovića je konačno pobedio i to Voždovac. Gol odluke dao je Lazar Jovanović, sin nekadašnjeg reprezentativca i napadača Liverpula, Milana Jovanovića.

- Nakon četiri meča bez pobede, ako pogledamo kako se ova utakmica odvijala, ovo je velika pobeda za nas. Drago mi je zbog načina na koji je došla, uz veliku želju i mislim da nije slučajna i da treba da ponovimo ovakvu igru i da je potvrdimo i da nastavimo da igramo još bolje - rekao je Bandović.

U narednom kolu, sutra od 20 časova, Vojvodina će gostovati ekipi IMT-a.

Radnički nastavio da niže trijumfe

I dok u niškom Radničkom imaju velike probleme, imenjak iz Kragujevca u prolećnom delu sezone zna samo za pobede. Upisao je svih pet pobeda, a do poslednje je došao u poslednjim trenucima na gostovanju Radniku.

Za dva dana, ekipa Feđe Dudića ima šansu za novi trijumf, a protivnik će biti Železničar.

 

Superliga, 24. kolo:

Četvrtak:

IMT - Javor 2:1

(Lutovac 40, L. Luković 80 - Skoko 60)

Napredak - TSC 0:0

Petak:

Spartak - Novi Pazar 0:1

(Adešina 77)

Radnik - Radnički 1923 0:1

(Bevis 90+2)

Mladost - Čukarički 1:0

(Udovičić 1)

Vojvodina - Voždovac 2:1

(Mateus 83, Jovanović 90+6 - Flemings 22 p)

Subota:

Crvena zvezda - Partizan 2:2

(Spajić 44, Endiaje 67 - Saldanja 45+1, Kalulu 49)

Železničar - Radnički Niš 3:2

(Hajdin 31, 75, Lakićević 90+1 - Ilić 37, Mesarović 41 p)

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike