Milojević besan posle derbija: Ovo je hibridni rat, uvek ista priča da su potlačeni, pljuju državu, predsednika...

09.03.2024

20:32

0

Autor: P.K.

Trener Zvezde pita: "Zašto nismo pobedili ako je sve namešteno?"

Milojević besan posle derbija: Ovo je hibridni rat, uvek ista priča da su potlačeni, pljuju državu, predsednika...
Vladan Milojević - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Crvena zvezda i Partizan su odigrali 2:2 u fantastičnom 172. večitom derbiju. Četiri gola, dve prečke, crveni karton… Svega je bilo, a bilo je i uzavrelih strasti.

U Partizanu su očigledno bili nezadovoljni suđenjem i crvenim kartonom, dok je trener Zvezde Vladan Milojević bio baš ljut.

- Bila je dobra utakmica, pravi derbi, pune tribine, atmosfera divna. Nisam zadovoljan rezultatom, igrali smo dobro. Protivnik je došao da se brani i ugrozi nas iz kontranapada. Mi smo kontrolisali utakmicu, stvarali šanse ,promašivali, ovakvu utakmicu nisam imao u karijeri. Golman Jovanović je igrač utakmice branio je ono što se ne brani. Oni su došli po bod i uzeli su ga, što je legitimno.

Odmah je nastavio:

- Sada ću da kažem i neću više, ovaj scenario je viđen. Od početka se pravi negativna atmosfera. Već viđena, ista priča od pre nekoliko godina, da je titula nameštena, da je jedan klub potlačen, da mu država ne pomaže, pljuvanje po predsedniku, pravljenje pokreta samo da se napravi da je neko ugrožen, a neko povlašćen. Da je nama neko poklonio, dao, taj scenario je već viđen. Ne znam šta će da bude na kraju. Bravo za naše navijače, moj klub. Borićemo se. Trenutno smo drugi. Ima još 40 bodova u igri. Srbija ima nešto da pruži. Srpski fudbal nije toliko loš kao što se predstavlja. Haj'mo da gledamo pozitivne stvari. Čestitao bih mojim igračima na igri, borbi, zalaganju. Navijačima kapa dole.

A odakle sad ova priča?

- Od kada igramo uvek neko osporavanje, omalovažavanje. Neću dozvoliti to. Kao klub i trener neću to dozvoliti. Ne mogu ja to da dozvolim ili ne, ja imam samo to da mogu da vam kažem svoje mišljenje. Da se ne priča da kad neko ima, sve je pošteno, a kada nema, onda je sve namešteno... Vodi se neki medijski, hibridni rat, kampanja... Danas nismo pobedili, pa kad je sve to tačno, što danas ne pobedismo!?

Jedan od novinara je počeo pitanje o taktici, a trener Zvezde ga je prekinuo pitanjem "Miloje bunker?". Kada je novinar rekao da nije to izgovorio, Milojević je nastavio:

- Ne kažeš to ti, već ja prevodim "translate". Pa eto, malo sam pokazao da možemo i da napadamo – odgovorio je uz osmeh i nastavio:

- Šalim se, zaista smo hteli da odigramo, pripremili smo na pravi način. Uvek ima grešaka koje se potkradaju, ali raduje me to što smo od prvog do 90. minuta pokušavali da dominiramo i napadali. I kad vodite i kad ste u hendikepu i gubite posle šok-golova... Treba dići igrače, pa u nezgodnim trenucima igre dobijete golove koji mnogo psihološki mogu da utiču na igru. Partizan ima dobre igrače, očigledno opredeljene na kontranapade, Natho i Zahid mogu da daju te ključne pasove... Tako se završilo i idemo dalje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike