Mora li tako, Nemanja? Napadaču Partizana posle derbija emocije savladale razum!

09.03.2024

23:27

0

Autor: A. Š.

Vrela krv iskusnog centarfora proključala po završetku najveće utakmice srpskog fudbala

Mora li tako, Nemanja? Napadaču Partizana posle derbija emocije savladale razum!
Nemanja Nikolić sa saigračima posle 172. derbija - Copyright MN Press

Navijačka prepucavanja postoje i postojaće. Manje ili više, s vremena na vreme, znaju da pređu granicu dobrog ukusa, ali je nešto veći „problem“ kada profesionalci sa terena dozvole da ih ponese navijački talas.

Oni malo stariji ljubitelji fudbala, koji se sećaju čuvenog stajanja, pamte na tribinama i metalne konstrukcije u obliku malih golova koje su služile da se ispod njih ljudi sakriju kada se navijački talas zalaufa, a posle 172. večitog derbija pod njih nije uspeo da stane Nemanja Nikolić.

Iako mu Igor Duljaj nije pružio šansu na terenu, iskusni napadač Partizana celim tokom utakmice bio je i te kako aktivan akter dešavanja na travi Marakane, koju je sa saigračima napustio u odličnom raspoloženju posle remija kojim su crno-beli sačuvali lidersku poziciju na tabeli Superlige.

Ipak, nedugo pošto su se ugasili reflrektori najvećeg srpskog stadiona Nikolić se na Tviteru oglasio gifom koji pokazuje srednji prst i koji je među navijačima Partizana pokrenuo lavinu oduševljenja, ali i kod onih neutralnih pitanje da li je svoj stav morao da iskaže baš na taj način.

Jer, koliko god emocije posle derbija bile velike, a znamo da jesu, i koliko god se crno-beli s pravom ljutili na odluku Pavla Ilića da isključi Ksandera Severinu u 75. minutu, a to pravo im je dao i sudijski ekspret Zdravko Jokić tvrdnjom da Holanđanin nije trebalo da dobije drugi žuti karton, popularni Taki je morao da ima na umu da je on prvo i pre svega profesionalni fudbaler u dresu jednog od dva najveća srpska kluba, a tek potom njegov navijač.

Ovakav gaf iskusnog napadača još više budi čuđenje kada se ima u vidu to što je u tekućoj sezoni upravo Nikolić bio jedan od najzaslužnijih za stvaranje fantastične hemije između igrača dve najveće i najpopularnije sekcije JSD Partizan. Ona se i te kako prenela i na raspoloženje među navijačkom armijom crno-belih, i upravo je to najbolji mogući način za jednog profesionalnog sportistu da iskaže emociju koju gaji ka voljenom klubu, bez da upadne u zamku "skupljanja poena" preko vređanja najvećeg rivala… Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog imena, veličine i istorije Partizana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike