Top 5 detalja 23. kola: Partizan i Zvezda "večiti derbi" najavili istim rezultatom, VAR je opet "radio", a Radnički ne staje!

04.03.2024

13:16

0

Radnik konačno pobedio, ali ne i Vojvodina

Top 5 detalja 23. kola: Partizan i Zvezda "večiti derbi" najavili istim rezultatom, VAR je opet "radio", a Radnički ne staje!
Copyright MN Press/FK Crvena zvezda

Utakmicom Voždovca i Spartaka zatvoreno je 23. kolo Superlige, pa je vreme i za kraći rezime ove runde najkvalitetnijeg našeg takmičenja.

Dok čekamo 24. kolo i 172. "večiti derbi", Partizan i Crvena zvezda su upisali identične pobede od 3:1, a dok su neki timovi nastavili sa pobedama, kao što je na primer Radnički 1923. Mada, bilo je i klubova koji su razočarali navijače.

Krenimo redom...

"Večiti" sa po tri boda najavili derbi

Subota je bila dan za utakmice Zvezde i Partizana. Prvo je branilac titule gostovao vicešampionu. TSC-u i pobedio sa 3:1, da bi nešto kasnije lider na tabeli ugostio Železničar. I u Humskoj je rezultat bio 3:1. Takođe se poklopilo, da su timovi Vladana Milojevića i Igora Duljaja poveli sa 1:0, onda su usledila izjednačenja, ali i po dva pogotka za potvrdu pobede.

Tako da u derbi koji je zakazan za subotu (17 časova, TV Arena sport Premium 1), Partizan dolazi na stadion "Rajko Mitić" sa bodom više.

I ova utakmica bi u velikoj meri mogla da odredi dalji tok šampionske trke.

Bilo je i reakcija iz VAR sobe

Više nije izuzetak, već pravilo da u većini mečeva postoje sporne situacije (čitaj penali) koje na kraju budu razrešene odlukom iz VAR sobe. U Bačkoj Topoli je sporan bio start Miloša Vulića nad Gelorom Kangom koji je kasnije i pogodio sa bele tačke. Sudija je bio Milan Ilić koji je kasnije dosudio još jedan penal, ali je ta situacija bila znatno čistija.

U Humskoj, sudija Danilo Nikolić je posle intervencije iz VAR sobe dosudio penal u korist Partizana. Naknadno se gledala situacija u kojoj je oboren Samed Baždar. Nikolić je i pokazao na belu tačku, a uspešan izvođač je bio Bibars Natho.

MN Press
 

Kragujevčani ne staju

Ekipa Radničkog 1923 ima maksimalan učinak od početka prolećnog dela sezona. Tim Feđe Dudića je sa skorom 4/4. Posle Radničkog iz Niša pobedio je i Vojvodinu i Javor. Prva dva meča su bila u Kragujevcu, a pobede nad Ivanjičanima i IMT-om upisane su u gostima. Bilo je "samo" 1:0, ali dovoljno za tri boda, koja su ih "poslala" na peto mesto na tabeli, iza Partizana, Zvezde, TSC-a i Čukaričkog.

Nova prilika za osvajanje bodova je za vikend pred nama, odnosno gostovanje Radniku, koji se bori za opstanak, što naravno Kragujevčanima može da oteža posao.

Šta to beše pobeda, pitaju u Novom Sadu

I dok Radničkom ide, ima timova koji su u velikim problemima. Jedan od njih je "slavljenica" Vojvodina, koja u ovom delu sezone još ne zna za pobedu. U četiri utakmice, ekipa Božidara Bandovića upisala je poraz i čak tri remija. Poslednji, u Ivanjici je bolan, pošto su "prosuli" vođstvo od 2:0.

U sledećem meču "stara dama" koja i slavi čeka Voždovac.

Za pobedu ne znaju ni Pazarci. Od dolaska Igora Matića na klupu Novog Pazara, "plavi" imaju dva poraza (od Zvezde i Napretka) i dva remija. U uvodnom kolu prolećnog dela sezone bilo je 2:2 sa Železničarem, a za vikend sa ekipom Mladosti nije bilo golova.

MN Press
 

Za vikend pred nama ih čeka gostovanje Spartaku.

Radnik konačno pobedio

Fudbaleri Radnika su sada već davnog 7. avgusta prošle godine na svom terenu pobedili Spartak i od tada nisu znali za trijumf. Igrali su ili nerešeno iili gubili. Ali su za vikend, posle pet uzastopnih poraza savladali Radnički na "Čairu" i to sa 3:0.

I kao što je rečeno, naredni rival će im biti Radnički 1923.

 

Superliga, 23. kolo

Petak:

Radnički 1923 - IMT 1:0

(Gluščević 15)

Čukarički - Napredak 2:1

(Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3)

Subota:

Javor - Vojvodina 2:2

(Bosić 65, Mićić 73 - Zadi 33, Radulović 55)

TSC - Crvena zvezda 1:3

(Pantović 61 - Kanga 36 p, Bukari 63, Hvang 84 p)

Partizan - Železničar 3:1

(Baždar 7, Natho 29, 35 p - Hajdin 20)

Nedelja:

Radnički Niš - Radnik 0:3

(Duronjić 57, 62, Hajdarević 72)

Novi Pazar - Mladost 0:0

Voždovac - Spartak 0:2

(Todoroski 68, Lukić 90+1)

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike