Srbija se bori za čudesnog fudbalera! Tako kaže statistika, kao i Bajernova legenda (FOTO)

06.03.2024

10:52

0

Autor: D. N.

Postoji šansa i da se odluči za zemlju u kojoj je rođen

Srbija se bori za čudesnog fudbalera! Tako kaže statistika, kao i Bajernova legenda (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbalski savez Srbije se oglasio povodom "borbe" za mladog Aleksandra Pavlovića. Momak koji trenutno nastupa za minhenski Bajern i dalje nije odlučio za koji će nacionalni tim da zaigra, naš ili nemački. Kako je navedeno, konačna odluka će biti doneta tek posle Evropskog prvenstva

Ovaj 19-godišnji defanzivni vezni sinoć je bio jedan od učesnika duela u kojem je Bajern eliminisao Lacio iz Lige šampiona. Odigrao je svih 90 minuta, a ovo mu je bio i prvi start u elitnom UEFA takmičenju. Takođe, ostavio je i odličan utisak.

O čemu svedoče i statistički podaci.

Na primer, imao je 97 kontakta sa loptom, kao i 78 od 83 kompletiranih pasova (94%). Imao je pet od sedam preciznih dugih dodavanja, 1/1 uspešnih driblinga, dve intervencije glavom... Dobio je i dva od šest duela na zemlji, kao i dva od tri u vazduhu.

Dobar utisak je ostavio i na Ditmara Hamana, legendu Bajerna, a sada stručnog konsultanta.

- Pavlović je već igrao u velikoj utakmici protiv Borusije Dortmund, a sada je odigrao kao iskusan fudbaler. Način na koji je igrao u prvom startu u Ligi šampiona je senzacionalan. Kakav je to talenat. Zbog toga moramo da budemo srećni što ga imamo - kazao je 50-godišnji Haman koji je za Bajern odigrao 105 utakmica, a dubok trag ostavio je i u Liverpulu, za koji je nastupio skoro 200 puta.

Hvalio ga je i saigrač Džošua Kimih.

- Vidite koliko taj dečko uživa na terenu i da želi svaku loptu. Mnogo sam srećan što mu se ovako razvija karijera. Uživam da igram s njim - rekao je Kimih.

Podsetimo, Pavlović je rođen u Minhenu, ali su mu roditelji poreklom iz Srbije. Tako da obe selekcije imaju osnova da se bore za momka čije vreme tek dolazi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike