PSŽ i Bajern pokazali fudbalsku moć i prošli u četvrtfinale! Mbape i Kejn dvostruki strelci! (VIDEO)

05.03.2024

23:02

0

Autor: G. F.

Lacio i Sosijedad bez šansi u revanš mečevima

PSŽ i Bajern pokazali fudbalsku moć i prošli u četvrtfinale! Mbape i Kejn dvostruki strelci! (VIDEO)
Tomas MIler - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

PSŽ i Bajern su prvi četvrtfinalisti Lige šampiona. Onako kako se ipak i očekivalo.

Francuzi su na krilima fenomenalnog Kilijana Mbape ostvarili i drugu pobedu nad Sosijedadom, dok je Hari Kejn vodio Bavarce do velikog trijumfa u duelu sa Lacijom.

Opravdali su favoriti svoje uloge u večerašnjim mečevima. PSŽ je u Španiju otputovao sa dva gola prednosti iz prvog meča, ali i sa veoma raspoloženim kapitenom Kilijanom Mbapeom. Brzo je jedan od najboljih fudbalera na svetu razrešio sve dileme i ugasio sve nade domaćih u neko čudo i senzaciju. Sa dva gola, od kojih je prvi posebno atraktivan, otvorio je vrata četvrtfinala svojoj ekipi. Domaći su uspeli preko Merina u poslednjim minutima meča da postignu počasni pogodak.

Uzbudljivije je bilo u Nemačkoj. Ali samo 39 minuta. Toliko je na semaforu stajalo 0:0. Minut ranije Ćiro Imobile je promašio zicer pred golom Bajern. Brutalno je to kažnjeno već u sledećem napadu. Hari Kejn je postigao gol kojim je obrisao prednost Rimljana iz prvog meča. Do isteka poluvremena mrežu gostiju zatresao je i Toma Miler i već na poluvremenu je bilo jasno da Lacio nema nikakve šanse u Minhenu.

Poslednju kap nade ubio im je ponovo Kejn svojim drugim golom. Za konačnih i apsolutno zasluženih 3:0. Ono što se mora naglasiti je i odlična, baš odlična partija potencijalnog reprezentativca Srbiej Aleksandra Pavlovića. Momak je bio fenomenalan i zaista bi bilo blago imati ga kao deo našeg nacionalnog tima.

BLOG UŽIVO:

Gotovo je i u San Sebastijanu, 2:1 za PSŽ!

Završeno je u Minhenu pobedom Bajerna od 3:0, u Španiji još dva minuta do kraja.

89. minut - GOOOL! Merino postiže počasni gol za Sosijedad!

82. minut - Pokušavaju Sosijedad i Lacio da nekako stignu bar do počasnog gola, ali ne pronalaze način da savladaju rivala.

72. minut - Malo je nedostajalo Mileru da se izjednači sa Kejnom po broju golova, ali je njegov snažan udarac završio na stativi. Sane je u nastavku akcije šutirao pored gola. Odmah je Luis Alberto imao priliku, ali je njegov udarac izblokirao potencijalni reprezentativac Srbije Aleksandar Pavlović.

GOOOL! Hari Kejn! Bajern je sada mnogo blizu četvrtfinala. Engleski napadač je postao najbolji strelac Lige šampiona ove sezone, to je njegov šesti pogodak.

GOOOL! Kilijan Mbape. Sada se već može reći da je PSŽ u četvrtfinalu Lige šampiona. Pobegao je kapiten francuskog tima odbrani i lako rešio situaciju "1 na 1" sa golmanom Sosijedada.

52. minut - Fudbaleri Lacija traže penal nakon starta De Lihta nad Imobileom.  Bio je sudija na vezi sa VAR sobom i dobio potvrdu da je njegova odluka ispravna.

Igra se i u San Sebastijanu.

Nastavljen je meč u Minhenu, čeka se da počne drugo poluvreme i u Španiji.

21.59 - Nesvakidašnja kvota na pobedu Lacija - 190!

Poluvreme na obe utakmice. Bajern kasnim golovima otvorio vrata četvrtfinala Lige šampiona. PSŽ rutniski odrađuje posao u San Sebastijanu.

GOOOL! Miler! Na isteku prvog poluvremena, snažan šut De Liht, iskusni centarfor je samo ćušnuo glavom u mrežu.

GOOOL! Hari Kejn! Brutalna kazna za promašaj Lacija samo minut ranije.

38. minut - Pomalo bizarna situacija u Minhenu. Kombinovali su domaći, lopta je lepo išla od noge do noge, a onda se sudija Vivčić okliznuo i zaustavio dodavanje Bajerna. Odmah je podigao ruke u znak izvinjenja, ali je napad prekinut. Usred potpune doimnacije domaćih sevnula je kontra Lacija, koju Ćiro Imoblie nije pretvorio u gol. A šutrao je sa tri, četiri metra glavom! Neverovatan promašaj!

- Prošlo je više od pola poluvremena, a Bajern ne uspeva da probije bedem Lacija. Ređaju se šanse pred golom gostiju, rezultata nema. U Španiji PSŽ kontroliše igru, sve što se dešava na terenu ukazuje na to da je francuski tim mnogo bolji od protivnika. Na isteku pola časa igre, odlična akcija PSŽ i dobar šut Mbapea, ali i odbrana Remira.

GOL! Kilijan Mbape! PSŽ vodi od 15. minuta posle majstorije kapitena i jednog od najboljih fudbalera sveta. Prekid je u Španiji jer je Mbape bukvalno pocepao mrežu rivala.

10. minut - Sasvim očekivano fudbaleri Bajerna i Sosijedada vrše pritisak na rivale, ali mreže miruju i u Španiji i u Nemačkoj. Veliku priliku imalo je PSŽ posle brze kontre, ali je golman domaćih uspeo da interveniše i spreči postizanje gola.

Utakmice su počele!

20.50 - Sve je spremno za 90 ili više minuta koji će dati odgovor na pitanje o prvim četvrtfinalistima Lige šampiona.

20.05 - Poznati su sastavi sve četiri ekipe za večerašnje utakmice.

Sosijedad: Remiro - Traore, Zubeldia, Le Normand, Galan - Mendez, Zubimendi, Merino, Beker - Kubo, Ojarzabal.

PSŽ: Donaruma - Hakimi, Beraldo, Hernandez, Mendeš - Emeri, Vitinja, Ruiz - Dembel, Barkola, Mbape.

 

 

Bajern: Nojer, Kimih, De Liht, Dajer, Gvereiro - Pavlović, Gorecka, Miler - Sane, Musijala - Kejn.

Lacio: Provedel, Marušić, Gila, Romanjoli, Pelegrini - Genduzi, Vecino, Luis ALberto - Zakanji, Anderson, Imobile.

 

 

19.55 - Navijači Lacija napravili skandal u jednom minhenskom lokalu. 

19.30 - Za pravdu u Španiji zaduženi su Englezi. Glavni arbitar je Majkl Oliver, pomažu mu Stjuart Burt i Danijel Kok. Četvrti sudija je Robert Džouns, a u VAR sobi su Stjuart Atvel i Dejvid Kut.

 

 

19.25 - Duel u Minhenu vodiće Slovenac Slavko Vinčić, a pomagaće mu zemljaci Tomaž Klančik i Andraž Kovačič, zajedno sa četvrtim sudijom Matejom Jugom. U VAR sobi sedeće takođe slovenačka dvojka Nejc Kajtazović i Rade Obrenovič.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike