Kristijano Ronaldo se vraća u Ligu šampiona! UEFA zove Al Nasr u evropsku elitu!?

14.11.2023

18:23

0

Autor: A. Š.

Arapski mediji došli su do bombastičnih informacija, koje će potpuno promeniti evropski fudbal ukoliko se ispostave kao tačne

Kristijano Ronaldo se vraća u Ligu šampiona! UEFA zove Al Nasr u evropsku elitu!?
Kristijano Ronaldo - Copyright Profimedia/Victor Fraile / Power Sport

Napad najvećih i najbogatijih evropskih klubova u pokušaju da formiraju svoju Superligu, UEFA je prilično lako odbila. Krovna kontinentalna fudbalska organizacija uspela je da, gotovo u njenom začetku, uguši ideju o stvaranju takmičenja van njenih ingerencija, međutim u Nionu su se ubrzo našli pred još većim izazovom.

Jer, u „klinču“ sa evropskim klubovima UEFA je imala veliku zaleđinu i podršku u nacionalnim savezima, ali je veliko pitanje kakve bi šanse Aleksandar Čeferin i njegovi saradnici imali u borbi sa znatno moćnijim protivnikom – državnim aparatom Saudijske Arabije.

Prebogati Saudijci nemaju nameru da se zaustave samo na odvođenju najvećih fudbalskih zvezda sa Starog kontinenta. Posle izuzetno uspešnog transfer leta, Arapima su značajno porasli apetiti, toliko da sada žele svoj(e) tim(ove) i u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Na prvi pomen ovakve mogućnosti u Nionu su prilično lako i glatko rekli „NE“, međutim kada su Arapi zapretili pravljenjem takmičenja baziranom na konceptu Superlige na tlu Evrope, čelnici kontinentalne kuće fudbala sigurno su malo povukli ručnu i stavili prst na čelo, svesni činjenice da Barselona, Real Madrid i ekipa nisu u potpunosti digli ruke od svoje ideje i da bi im podrška, pre svega finansijska, sa Bliskog istoka bila ogroman vetar u leđa.

S toga donekle i ne čudi informacija koju su, prilično bombastično, plasirali mediji u Saudijskoj Arabiji, a brže bolje preneli i oni evropski. Navodno, postoje ozbiljne indicije da bi Kristijano Ronaldo mogao na velika vrata da se vrati u Ligu šampiona, pošto UEFA razmatra mogućnost da sledeće sezone uputi specijalnu pozivnicu Al Nasru za učešće u elitnom takmičenju, pod obrazloženjem da se radi o jednom od tri najpopularnija kluba u Evropi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike