Bogati Arapi neće igrati u Ligi šampiona! Predsednik UEFA razrešio sve dileme!

31.08.2023

13:34

0

Evropska takmičenja igraće samo timovi sa Starog kontinenta

Bogati Arapi neće igrati u Ligi šampiona! Predsednik UEFA razrešio sve dileme!
Aleksander Čeferin - Copyright foto: Nebojsa Parausic/MN Press

Samo evropski klubovi mogu da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, izjavio je danas predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin.

Čeferin je reagovao posle navoda da su timovi iz Saudijske Arabije zainteresovani za učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

- Ne mislim da je novac Saudijske Arabije pretnja evropskom fudbalu. Imali smo slične primere i ranije. Fudbaleri su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji ili bilo gde drugde, trebalo da ulažu u obrazovanje i napredak trenera i igrača - rekao je Čeferin za francuski sportski list Ekip.

On je istakao da bogate ponude klubova iz Saudijske Arabije i odlasci igrača iz najboljih ekipa neće uticati na kvalitet evropskog fudbala.

- Koliko ja znam Kilijan Mbape i Erling Haland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Stvarno ne verujem da se će u bilo kom smislu ugroziti kvalitet naših takmičenja - naveo je Čeferin.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike