Novi šamar fudbalskim bogatašima! UEFA jednoglasna po pitanju osnivanja Superlige!

08.11.2022

15:45

0

Autor: 24sedam

Čelnici evropskog fudbala i najjačih liga održali sastanak

Novi šamar fudbalskim bogatašima! UEFA jednoglasna po pitanju osnivanja Superlige!
Aleksander Čeferin - Copyright foto: Nebojsa Parausic/MN Press

Eksplodirala je kao najveća bomba na svetu, ali je detonacija bila kratkog daha... Superliga Evrope u fudbalu, takmičenje za najbogatije, neće skoro ugledati svetlost dana.

Ovo je zaključak sastanka koji su danas u Nionu održali čelnici Evropske fudbalske unije (UEFA) i najjačih evropskih liga sa predstavnicima kompanije "A22 Sports menadžment", koja stoji iza projekta osnivanja evropske Superlige (ESL).

U saopštenju UEFA se navodi da su sastanku prisustvovali predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, zvaničnici evropskih klubova i liga, kao i predstavnici Udruženja navijača i Sindikata fudbalera (FIFPRO). Drugu stranu su predstavljali izvršni direktor kompanije "A22 Sports menadžment" Bernd Rajhart, Anas Lagrari i Džon Han.

U skladu sa jedinstvom evropskog fudbala, UEFA i fudbalski akteri koji učestvuju još jednom su jednoglasno tokom današnje rasprave odbacili obrazloženje projekta kao što je Superliga - navodi se u saopštenju UEFA.

Real, Barselona i Juventus bili su među 12 klubova koji su u aprilu prošle godine najavili osnivanje Superlige. Međutim, Mančester siti, Mančester junajted, Arsenal, Liverpul, Čelsi, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko Madrid su odlučili da se povuku iz ovog projekta.

Real, Barsela i Juventus su odlučili da podrže ideju osnivanja evropske Superlige.

- Učesnici su sa iznenađenjem primili k znanju tvrdnje generalnog direktora "A22 Sports menadžment" da ova kompanija ne predstavlja nijedan klub ni u kom svojstvu, uključujući i tri kluba koji nastavljaju da otvoreno podržavaju projekat - dodali su u saopštenju UEFA.

Engleski klubovi nisu učestvovali na današnjem sastanku, jer moraju da prisustvuju sednici akcionara Premijer lige, navodi UEFA.

Rajhart, bivši izvršni direktor medijske kompanije RTL, imenovan je prošlog meseca za novog generalnog direktora kompanije "A22 Sports menadžment".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike