UEFA se nalazi pred stravičnim udarom! Arapi prave saudijsko-evropsku Superligu!

09.10.2023

19:37

0

Autor: A. Š.

Superligu najjačih klubova na Starom kontinentu su lako zaustavili u samom začetku, ali će ovo biti neuporedivo teži zadatak

UEFA se nalazi pred stravičnim udarom! Arapi prave saudijsko-evropsku Superligu!
Aleksandar Čeferin - Copyright Profimedia

UEFA je relativno lako u samom začetku razbila i najmanju iluziju najbogatijim klubovima na Starom kotninentu da će napraviti svoju Superligu. Ipak, ukoliko se saznanja „Bilda“ ispostave kao tačna, evropskoj kući fudbala sa Bliskog Istoka preti neuporedivo veća opanost.

Uticajni nemački list, koji je poznat kao medij koji se ne zaleće previše da izlazi u javnost sa ovakvim informacijama osim ako nema valjane dokaze, tvrdi da Arapi žele svoje klubove po svaku cenu da uvedu u takmičenje sa najvećim i najbogatijim ekipama u Evropi.

Pošto su minulog leta uspeli da u svoju ligu dovedu neke od najvećih zvezda evropskog fudbala, prebogati Saudijci sada imaju u planu da odu i korak dalje, a za ostvarivanje svog cilja imaju dva plana.

Prvi, i sa njihove tačke gledišta za UEFA najbezbolniji, jeste da krovna kontinentalna fudbalska organizacija dozvoli tamnošnjim klubovima učešće u svoja tri takmičenja – Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Ipak, zasad, iz Niona stiže prilično jasno i glasno NE.

- Tako nešto je nedopustivo – rekao je čak i doskorašnji operativac Borusije iz Dortmunda Hans-Joakim Vacke.

Vrlo verovatno da su ove njegove reči kod novinara „Bilda“ probudili želju da malo dublje zakopaju po ovoj temi, tim pre što Izrael i Kazahstan geografski ne pripadaju Evropi, pa njihovi klubovi igraju u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Plan B Saudijaca bio bi za UEFA neuporedivo veći izazov. Jer, ukoliko Aleksandar Čeferin i njegovi saradnici istraju u svojoj odluci da Saudijcima ne dozvole ulazak u svoja takmičenja, prebogati Arapi će pokušati da naprave svoju saudijsko-evropsku Superligu, što bi i najbogatiji klubovi Evrope sasvim sigurno videli kao priliku da se osvete UEFA i zatvore svoju ideju od prošle godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike