Saudijski milioni ih ne privlače! Ovo je priča o dvojici koji su verni evropskim velikanima!

18.08.2023

06:52

0

Autor: D. N.

- Ipak verujem da postoje neki drugi ciljevi u životu, osim da se juri novac - kaže Poljak

Saudijski milioni ih ne privlače! Ovo je priča o dvojici koji su verni evropskim velikanima!
Vojčeh Ščešni - Copyright Profimedia

Nema dana kada se ne pojavi vest da je neki fudbaler potpisao za neki od klubova iz Saudijske Arabije, tako da su one u kojoj neko odbije milionsku ponudu retkost. U narednim redovima, pročitaćete kako su dvojica to uradili. Reč je o poljskom golmanu Vojčehu Ščešnom i francuskom napadaču Olivijeu Žiruu, koji će ostati verni Juventusu, odnosno Milanu.

Čuvara mreže "stare dame" nije pokolebala ni činjenica da klub neće igrati u Ligi konferencija.

- Izbačeni smo iz evropskih takmičenja i ne možemo ništa da uradimo. Ni ne pokušavam da se borim protiv toga. Prvi put u karijeri ću imati malo više vremena za odmor. Nije smak svet - kazao je Poljak, a onda pričao i o svom statusu u Juventusu. Ugovor mu ističe u junu 2025. godine, ali ga ponude sa Bliskog istoka ne zanimaju.

- Znam samo da ću biti u Juventusu, jedino ako me oni ne budu želeli ovde. Vezan sam za klub i poštujem njihove odluke. Novac mi ne nedostaje u životu. Volim izazove, a braniti u Juventusu je najveći izazov koji mogu sebi da pružim - dodao je Ščešni čiji je zemljak Pjotr Zjelinski već odbio ponudu iz Saudijske Arabije.

- Ne čitam mnogo o fudbalu, ali znam da je nekoliko fudbalera otišlo tamo. I nisam iznenađen. Razumem da neko donese takvu odluku, ali ipak verujem da postoje neki drugi ciljevi u životu, osim da se juri novac - kazao je Ščešni koji ne razmišlja o penziji.

Povod je bilo nedavno penzionisanje 45-godišnjeg Đanluiđija Bufona.

- Mislim da mi je ostalo još mnogo vremena, pokušavam da uživam na ovakvom mestu. Potrudiću se da klub vratimo na vrh - zaključio je 33-godišnjak.

Istog mišljenja je nešto stariji, 36-godišnji Žiru. Kako prenose mediji u Italiji, fudbaler Milana i francuski reprezentativac imao je ponude nekoliko klubova iz Saudijske Arabije, ali je odlučio da ostane u redovima roso-nera.

Žiru je navodno dobio ponudu od neimenovanog kluba iz Saudijske Arabije da potpiše trogodišnji ugovor, a zarađivao bi 12 miliona evra po sezoni.

Međutim, francuski napadač je zadovoljan u Seriji A, pošto planira da sa Milanom ove sezone pokuša da ponovo osvoji titulu.

Žiru je član Milana od 2021. godine, a za italijanski klub je odigrao 85 utakmica i postigao je 32 gola. On je pre Milana igrao za Čelsi, Arsenal, Tur, Monpelje, Istr i Grenobl.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike