I Manćinija privukli saudijski milioni?! Ponuda je na stolu, samo da kaže "da"

13.08.2023

18:07

0

Autor: D. N.

Navodno, ugovor bi bio na tri godine

I Manćinija privukli saudijski milioni?! Ponuda je na stolu, samo da kaže "da"
Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Izgleda da svi fudbalski putevi sada vode u Saudijsku Arabiju. Roberto Manćini je odlučio da više ne bude selektor reprezentacije Italije, a prema medijskim spekulacijama, naredni posao bi mogao da bude na Bliskom istoku. Ali ne kao trener nekog od klubova, već tamošnjeg nacionalnog tima.

Italijani se pozivaju na tamošnje novine, Al Rijad i navodno Maćiniju je ponuđen ugovor na tri godine. Kako se dalje navodi, pregovori će biti nastavljeni u sedmici pred nama.

Ali, s obzirom da je 58-godišnji trener napustio mesto selektora, za očekivati je da prihvati novi angažman. Malo je verovatno da je jedan posao napustio, a da već nema "plan B".

Sa Italijom je postao prvak na poslednjem Evropskom prvenstvu, ali nije uspeo da izbori plasman na prethodni Mundijal u Kataru.

Osim "Azura" kao trener je radio i u Fiorentini, Laciju, Interu, Mančester sitiju, Galatasaraju i Zenitu. I bio uspešan pošto je osvajao trofeje u Kupu Italije, kao i Seriju A sa Interom. Sa "Građanima" je bio prvak u Engleskoj, ali i osvajač FA Kupa. Osvojio je i Kup Turske, sa Galatom.

Kao fudbaler, igrao je za Bolonju i Lacio, ali je najveći deo karijere proveo u Sampdoriji čiji je dres nosio čak 15 sezona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike