Juventus je izbačen! Umesto Vlahovića i Kostića "uskaču" Jović, Milenković i Terzić

09.07.2023

14:05

0

Autor: 24sedam

Novi udarac na "staru damu" koja je već kažnjavana zbog finansijskih malverzacija

Juventus je izbačen! Umesto Vlahovića i Kostića "uskaču" Jović, Milenković i Terzić
Navijači Juventusa - Copyright Profimedia

Evropska fudbalska unija (UEFA) i čelnici Juventusa postigli su dogovor da italijanski klub ne igra u evropskim takmičenjima naredne sezone, prenosi dnevnik "Korijere delo Sport".

Kako je objašnjeno, član serije A za koji igraju reprezentativci Srbije Dušan Vlahović i Filip Kostić je tražio, a UEFA prihvatila. Tako da je Juve definitivno izbačen iz Lige konferencija u sledećoj sezoni.

Iz Torina su tražili da budu kažnjeni sad da ne bi imali probleme da igraju u Ligi šampiona u sezoni 2024/25, pod uslovom da budu među četiri prvoplasirana kluba u Seriji A. 

UEFA je razmatrala kaznu za Juventus zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a u Torinu su strahovali da bi mogla da bude žestoka, pa su se nagodili i izbegli teže sankcije.

Juventus će, dodaje se u tekstu, u Ligi Konferencija zameniti Fiorentinu, za koju igraju Luka Jović, Nikola Milenković i Aleksa Terzić. Podsetimo, "viola" je završila na osmom mestu Serije A prethodne sezone, a nedavno je igrala finale tog takmičenja u kom je poražena od Vest Hema.

Takođe, 26. jula će gostovati Crvenoj zvezdi u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike