Zvezda može da zaradi i nešto manje od 30 miliona evra! Evo šta je sve potrebno da se desi u Ligi šampiona

16.08.2023

16:08

0

Autor: 24sedam

Reč je o zaradi na osnovu desetogodišnjeg učinka u Evropi.

Zvezda može da zaradi i nešto manje od 30 miliona evra! Evo šta je sve potrebno da se desi u Ligi šampiona
Navijači Crvene zvezde - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde uskoro će početi takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto su se za to izborili osvajanjem titule u Superligi. I dok ekipa Baraka Bahara čeka žreb, odnosno protivnike u grupi, neki drugi evropski timovi učestvuju u kvalifikacijama, odnosno bore se za elitno takmičenje.

Međutim, ovi mečevi kvalifikacija nisu baš beznačajni za tim iz Ljutice Bogdana, pre svega zbog finansija, odnosno zbog potencijalnog povećanja zarade na osnovu desetogodišnjeg učinka u Evropi.

I ukoliko se poklope sve kockice, odnosno svi rezultati, Zvezda bi računala na startni prihod, ne računajući makretinški udeo, od 29.282.000 evra. Sada su crveno-beli na zaradi od 23.590.000 evra.

Prema pravilima UEFA pri nagrađivanju klubova, najslabiji po desetogodišnjem koeficijentu u evropskim takmičenjima od 32 učesnika Lige šampiona dobija 1.137.000 evra, pretposlednji duplo više, a sa tri će se množiti zarada 30. na listi (4.390.000)…

Osnovna nagrada za ulazak u Ligu šampiona ove sezone iznosi 15.640.000 evra.

Pre jučerašnjih mečeva na listi desetogodišnjeg učinka bilo je pet slabijih klubova od srpskog šampiona, i to je Zvezdi donosilo zaradu od 6.820.000 (ukupno 22.460.000). Iza Crvene zvezde su Njukasl, Real Sosijedad, Union Berlin i Lans, kao i ko god prođe u grupu iz duela plej-ofa Jang bojs - Makabi Haifa.

Ono što može da raduje Zvezdu je eliminacija Olimpika od strane Panatinaikosa. Tim iz Marselja je bio ispred crveno-belih, pa je njihovim ispadanjem zarađeno još 1.137.000 evra. I Sparta je takođe mogla da obraduje beogradski klub, ali je ispala od Kopenhagena koji ima bolji desetogodišnji koeficijent od Crvene zvezde.

Sada će crveno-beli pomno pratiti i revanš AEK-a i Dinama. Podsetimo, sinoć su Grci na zagrebačkom "Maksimiru" pobedili sa 2:1, a ko će ići u plej-of za Ligu šampiona znaćemo u subottu, kada će se igrati u Atini. Eventualno ispadanje hrvatskog prvaka donelo bi Crvenoj zvezdi još 1.137.000 evra.

Pratiće takođe i duele Brage (koja je izbacila TSC), Kopenhagena, Rendžersa i Galatasaraja koji su na boljim pozicijama od Zvezde. Na poslednjem stepeniku ka grupi Lige šampiona očekuju nas mečevi Molde - Galatasaraj, Braga - Panatinaikos, Rendžers - PSV i Rakov - Kopenhagen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike