AEK dobio bitku! Maksimir je osvojen, pakao Atine čeka otpisani Dinamo!

15.08.2023

22:12

0

Autor: A. Š.

Grčki šampion je u utakmici koja je bila mnogo više od običnog fudbala pokazao karakter i slavio veliku pobedu

AEK dobio bitku! Maksimir je osvojen, pakao Atine čeka otpisani Dinamo!
Detalj sa meča Dinama i AEK-a - Copyright Profimedia

AEK je servirao surovu osvetu Dinamu i Bed Blu Bojsima. U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je prvobitno trebalo da bude revanš, grčki šampion je savladao zagrebački klub u njegovoj kući i ima veliku šansu da se plasira u plej-of elitnog takmičenja – 2:1.

Bila je ovo, po svim kriterijumima, utakmica koja je bila mnogo više od običnog fudbala. Podsetimo, dva tima je pre sedam dana u Atini trebalo da odigraju prvi meč, ali su huligani Dinama noć uoči duela u velikoj tuči ubili navijača AEK-a Mihailisa Kacurisa zbog čega je UEFA odložila utakmicu.

Mnogo su atinski incidenti podigli prašine u celoj fudbalskoj Evropi, koja je poslednjih dana iz sata u sat izveštavala o novim informacijama iz grčke prestonice, u kojoj je ostalo preko 100 uhapšenih hrvatskih huligana.

Zbog svega toga, svi su s velikom pažnjom večeras gledali ka Zagrebu. Srećom, incidenata nije bilo, a priča je za "modre" počela bajkovito, posle evrogola Marka Bulata u 39. minutu meča. Ipak, gosti su veliki odmor iskoristili da se konsoliduju i spreme za potpuni preokret u nastavku meča, koji se za domaćina iz bajke pretvorio u košmar.

Hladan tuš na maksimirske tribine pustio je Stiven Zuber u 59. minutu, da bi ogromnu prednost AEK-u pred subotnji revanš u Atini doneo Konstantinos Galanopulos u 90. minutu. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike