Srbin ugasio ton na Veledromu! Panatinaikos uz ludu sreću preživeo Marselj i otišao u plej-of Lige šampiona!

16.08.2023

00:22

0

Autor: A. Š.

Filip Mladenović postigao je odlučujući gol u penal seriji grčkog tima i Olimpika iz Marselja

Srbin ugasio ton na Veledromu! Panatinaikos uz ludu sreću preživeo Marselj i otišao u plej-of Lige šampiona!
Slavlje fudbaera Panatinaikosa na Veledromu - Copyright Profimedia

Možda su sve oči fudbalske Evrope večeras bile uprate ka Zagrebu, ali onaj ko se odlučio da pogleda revanš meč trećeg kola kvalfikacija za Ligu šampiona između Olimpika iz Marselja i Panatinaikosa nije zažalio nijedne sekunde.

Jer, Francuze su desetinke delile od mesta u plej-ofu Lige šampiona, koje im je izmaklo na najsuroviji mogući način, u penal ruletu koji je golom odluke okončao srpski defanzivac Filip Mladenović.

Doneli su Grci iz prvog meča minimalnu prednost na „Veledrom“, ali je ona ekspresno istopljena u grotlu marseljskog stadiona golom Obamejanga posle samo 120 sekundi igre. Kada je isti igrač u nadoknadi prvog poluvremena duplirao prednost domaćina činilo se da ekipi srpskog trenera Ivana Jovanovića nema spasa.

Ipak, i večeras se potvrdilo da sreća prati hrabre. A, bio je PAO hrabar u paklenoj atmosferi „Veledroma“, napadao bukvalno do poslednje sekunde petominutne nadoknade vremena, koja je produžena taman toliko da se Grci izbore za penal, koji je u gol vredan produžetaka rutinski pretvorio Joanidis.

To kao da nije bio dovoljan šok za domaće, a novi je usledio sredinom drugog produžetka. Vitinja je u 112. minutu postigao gol za erupciju oduševljenja u Marselju, međutim posle asistencije iz VAR sobe glavni arbitar Majkl Oliver je poništio gol zbog ofsajda.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa se pristupilo izvođenju penala, a ispostavilo se na kraju da je prvi bio presudan. Brinjoli je pročitao Genduzija, posle čega su fudbaleri Panatinaikosa realizovali svih pet šuteva sa bele tačke za potpuni muk domaćih navijača.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike