Da, Baharova Zvezda deluje baš dobro, ali tek će Liga šampiona pokazati koliko ovaj tim vredi!

09.07.2023

13:37

0

Navijači crveno-belih sigurno još pamte i debakle iz skorije prošlosti, protiv Pari Sen Žermena i Totenhema

Da, Baharova Zvezda deluje baš dobro, ali tek će Liga šampiona pokazati koliko ovaj tim vredi!
Barak Bahar i Gaj Sarfati - Copyright FK Crvena zvezda

Za sada su svi zadovoljni i za sada sve deluje dobro. Crvena zvezda je pobedila u sve četiri pripremne utakmice, uz gol razliku 11:2. Novi šef stručnog štaba Barak Bahar hvalio je ekipu posle trijumfa nad selekcijom Užica, banjalučkim Borcem, Zenitom i Nefčijem, pa možemo da kažemo da je i on zadovoljan.

Sigurno su srećni i navijači, tako da među njima postoji i određena doze euforije. Ali isto tako treba reći da treba da se ostane čvrsto na zemlji jer prvaka Srbije očekuju još dva jaka, "inostrana" testa. Pre početka takmičarske sezone, protiv Fenerbahčea u poslednjoj utakmici turnira u Sankt Peterburgu, a onda će u Beograd stići i Fiorentina.

Mečevi sa Turcima i Italijanima, daće odgovor na dodatna i ona najvažnija pitanja. Ko se uklapa u Baharovu viziju, a ko ne. I da li će i u kojoj meri Zvezda biti kadra da se bori sa "alama" u grupnoj fazi Lige šampiona. Kada je reč o srpskom fudbalu, crveno-beli dominiraju nekoliko godina unazad, pa je realno da tako bude u sezoni pred nama.

Ne želeći da umanjimo kvalitet prethodnih rivala, jedini i pravi test će ipak biti Liga šampiona, uoči koje će (kako se najavljuje) biti još kvalitetnih provera.

I ako ne bude imala sreće u žrebu, može da se sudari sa najjačima, "mašinama" sa znatno jačim igračkim kadrom i drastično većim budžetima. I tada treba da se dokazuju i provere od kakvog su "materijala", kao i da ne dozvole da se ponavljaju skoriji debakli iz elitnog takmičenja, na primer od Pari Sen Žermena, ili Totenhema.

Šta je to novo doneo Barak Bahar?

Napravio je nekoliko promena u ekipi, odnosno jasno odredio ko mu više nije potreban. Najzvučniji odlazak je bio Milana Borjana, koji je u sezonama za nama bio neprikosnoven na golu. Ali za sada deluje da će novajlija Omri Glazer biti dostojna zamena. Izraelac je protiv Zenita sve vreme bio na terenu i imao nekoliko odličnih intervencija, dok je protiv Nefčija branio samo u prvih 45 minuta. Ali pošto je na poluvremenu već bilo 3:0, šansu je dobio i Zoran Popović.

Takođe, Srđanu Mijailoviću je dao novu ulogu, štopera, pa je povratnik u Ljutice Bogdana bio deo tria, sa novim kapitenom Aleksandrom Dragovićem i Strahinjom Erakovićem.

I na tome će inisistirati Bahar, na formaciji sa tri štopera.

FK Crvena zvezda
 

Isto tako, one igrače koje je ostavio maksimalno koristi.

Tako je Mirko Ivanić bio strelac u oba meča u Rusiji, dok je Stefan Mitrović i dao i namestio gol protiv Nefčija. Isto tako, protiv Zenita, Ivanića je "pogodio u trepavicu". Međutim, navijači nisu videli u prethodnim mečevima Aleksandra Kataija. Jedan od najvažnijih "šrafova" crveno-belih nije bio u konkurenciji zbog povrede u prethodna tri meča, ali je moguće da bude spreman za Turke.

Isto tako, Bahar je dao mlađima da se dolazuju, Kosti Nedeljkoviću i Marku Stameniću koji su iskoristili datu minutažu. Kao i Jovanima, Mijatoviću i Šljiviću i Vladimiru Lučiću...

I kao što je rečeno, ko je ostao, dobija i šansu. Igrali su i "starosedelac" Gelor Kanga, kao i Osman Bukari i Kings Kangva.

Isto tako, dovedeni su novi igrači, pomenuti Stamenić, Žan Filip Kraso, Edmund Ado i Piter Olajinka. I na osnovu ovih mečeva, dobro se uklapaju. Na primer, Kraso je bio strelac protiv Zenita sa bele tačke, ali i ostavio odličan utisak protiv Azerbejdžanaca.

Videlo se i da će zaštitni znak crveno-belih biti i presing.

- Videli smo sve ono što radimo na treninzima da igrači još bolje nego prošli put, sprovode u delo. Cilj je da iz utakmice u utakmicu napredujemo i radićemo na tome. Raduje me što golmani nisu imali posla, bila je samo jedna odbrana, a uzrok tome je da su igrači napadali kroz presing - objasnio je Bahar posle pobede nad Nefčijem.

I kao što je rečeno, prvi utisak je odličan, ali da se previše ne zaleću zvezdaši.

Bilo bi dobro da se osvoji turnir u Sankt Peterburgu, kao stvar prestiža, ali i zbog samopouzdanja. A onda sledi još jedan pravi, ujedno i najjači test, protiv Fiorentine, finaliste poslednjeg izdanja Lige konferencija. "

Viola" je na poslednjem stepeniku poklekla protiv Vest Hema, i uz to član je Serije A koja je u sezoni za nama dala finaliste i Lige šampiona, i Lige Evrope, ekipe Intera i Rome. Ne treba posebno naglašavati da će i Italijani maksimalno ozbiljno shvatiti ovu utakmicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike