Zvezda zadovoljila Bahara u Sankt Peterburgu: Duh, stav i želja srušili Zenit!

04.07.2023

21:26

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli ostvarili pobedu na pravom meču jakog pripremnog turnira u Rusiji

Zvezda zadovoljila Bahara u Sankt Peterburgu: Duh, stav i želja srušili Zenit!
Barak Bahar - Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Otputovali su fudbaleri Crvene zvezde u Rusiju sa željom da dodatno izbruse formu pred početak sezone u kojoj ih očekuje učešće u Ligi šampiona, a već na prvom koraku pokazali su veoma ohrabrujuće znakove za navijače.

Nova ekipa koju je počeo da sklapa izraelski strateg Barak Bahar u Sankt Peterburgu je pobedila Zenit (2:1) i nagovestila veliki potencijal pred nastupajuću takmičarsku godinu.

- Važno je kada se pobedi prva utakmica na turniru, posebno u ovako lepom ambijentu i na fantastičnom stadionu. Stav igrača i odnos prema igri bili su najvažniji, očekuje nas još treninga, ali je dobro za početak – prvi je utisak Baraka Bahara, koji je dodao:

- Naš glavni zadatak je da pokažemo dobru igru i da sve ono što radimo na treningu prenesemo na teren. To je merilo, najvažniji su nam presing, napad sa velikim brojem igrača. Prvi gol je pao iz uvežbane akcije, a naravno da bih bio srećan da osvojimo turnir.

Nije izraelski strsteg želeo poimence da izdvaja, kako svoje tako i fudbalere protivničkog tima.

- Zenit ima mnogo dobrih igrača, znali smo da moramo da budemo fokusirani kako nas ne bi kaznili. Naš golman je mnogo pomogao timu, zaista smo se trudili da obratimo pažnju na sve igrače Zenita, a ne na pojedince. Što se mog tima tiče, najvažnije je da svi dobro rade, a sve što imam da im kažem to ću reći svakome u lice. Najviše su me obradovali duh, stav i želja za borbom mojih igrača.

Veoma zvučnu podršku su crveno-beli imali u Sankt Peterburgu.

- Srećan sam što sam mogao da čujem navijače Crvene zvezde tokom utakmice i uživao sam u tome. Drago mi je što dolaze iz različitih krajeva kako bi nas podržali, a nadam se da će ta podrška biti još veća u narednim utakmicama. Na kraju je ekipa otišla da ih pozdravi što dovoljno govori o tome koliko smo zahvalni i srećan sam što smo uspeli da pobedimo za njih – kazao je Bahar i dodao da ga raduje jačina rivala na turniru.

- Pričali smo i pre turnira da smo zadovoljni rivalima. Imamo priliku da se odmerimo sa dobrim protivnicima i to je nivo timova otprilike kao u Ligi šampiona. To je prilika da testiramo sebe, ali ovo je tek početak, treniramo samo dve nedelje – završio je Barak Bahar.  

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike