Deluje da je Zvezda "ubola" sa golmanom! Borjanov naslednik pokazao i znanje, i karakter! (VIDEO)

05.07.2023

14:50

0

Glazer je briljirao na golu i zasluženo stekao simpatije navijača

Deluje da je Zvezda "ubola" sa golmanom! Borjanov naslednik pokazao i znanje, i karakter! (VIDEO)
Omri Glazer u utakmici Zenit - Crvena zvezda - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je juče ostvarila značajnu pobedu nad Zenitom, a jedan od ključnih igrača bio je izraelski golman Omri Glazer. U utakmici odigranoj u Sankt Peterburgu, Glazer je briljirao na golu i zasluženo stekao simpatije navijača.

Zvezdaška javnost bila je kritična i brojna pitanja su se postavljala nakon odluke da se dojučerašnji kapiten tima  Milan Borjan bukvalno odstrani iz tima, na čemu je inistirao novi član stručnog štaba, Gaj Vizinger. Upravo je on prepoznao je potencijal u Glazeru i insistirao na njegovom angažovanju. Izgleda da je ta odluka bila ispravna, s obzirom na impresivan nastup Glazera koji je već osvojio srca navijača.

Prvi utisak koji je Glazer ostavio na stadionu "Radomir Antić" protiv selekcije Užica nije bio savršen. Izraelac je primio gol u 32. minutu i nekoliko slabih intervencija su izazvali sumnje u njegovu sposobnost. Međutim, u susretu protiv Borca iz Banjaluke, izraelski reprezentativac je popravio utisak, a protiv Zenita je zasijao na golu.

Tri ključne karakteristike su se pokazale kod Glazera, reprezentativnog golmana Izraela.

FK Crvena zvezda
 

 

Fantastični refleksi

Iako Glazer nije visok kao Milan Borjan, pokazao je izvanredne reflekse i sposobnost da zaustavi udarce. U prvom poluvremenu je bravurozno odbranio jedan pogodak nogom, dok je u drugom poluvremenu zaustavio snažan udarac glavom sa svega nekoliko metara.

Jasno je da Omri Glazer poseduje izuzetne reflekse. Vreme će pokazati hoće li biti voljen kao Borjan, ali njegov nastup protiv Zenita obećava svetlu budućnost.

Mirnoća s loptom u nogama

Glazer je smiren sa loptom u nogama. Svestan je svoje uloge i pokušava da loptu preda nekom od igrača iz poslednje linije. Pažljivo prati otvaranja vezista koji su zaduženi za kreiranje napada, a protiv Zenita je to bio Gelor Kanga.

Precizno je izbacivao lopte čak i na trećinu terena protivnika, pritom birajući saigrače koji su bili dobro postavljeni. U prvom poluvremenu je uspešno pronašao Pitera Olajinku, a u drugom Žan Filipa Krasoa. Njegovi udarci nisu bili "bacanje u bunar".

Komandant odbrane

Omri Glazer je konstantno komandovao odbranom Crvene zvezde tokom celog meča. Uz stalne instrukcije svog trenera Gaja Vizigera sa klupe, uspeo je da održi organizovanost tima.

Jedina, da kažemo, slabost je bila manje isticanje kod protivničkih prekida. Verovatno zbog svoje visine i nedostatka samopouzdanja u situacijama sa visokim loptama. Iako su se "baloni" upućivali ka drugoj stativi, Glazer je pratio njihovu putanju. Ipak, najvažnije je da je zaustavio većinu udaraca, a Crvena zvezda je trijumfovala protiv Zenita. O njemu se priča u svetlu pohvala, kako od strane stručnog štaba, navijača, tako i od protivničkog trenera Sergeja Semaka.

Uprkos nekim nedostacima, Omri Glazer je dokazao svoju vrednost i doprineo velikoj pobedi Crvene zvezde protiv Zenita. Sa svetlom budućnošću pred sobom, ovaj izraelski golman ostavlja trag u srpskom fudbalu i nadamo se da će nastaviti sa izvanrednim nastupima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike