Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Zvezda i Partizan na gostovanjima, Siti overava titulu, a Jokić ponovo ide na Lebrona

19.05.2023

10:03

0

Autor: 24sedam

U Londonu je na programu mali gradski derbi, a domaćin Kristal Palasu biće Mitrovićev Fulam

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Zvezda i Partizan na gostovanjima, Siti overava titulu, a Jokić ponovo ide na Lebrona
Jokić protiv Džejmsa u utakmici Denver - LA Lejkers - Copyright Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Fudbalski šampionati širom Evrope polako ulaze u završnicu, a u NBA su toku finalne serije na Zapadu i Istoku. Tokom vikenda pred nama, upravo će fudbal i košarka biti u fokusu na TV Arena sport.

U subotu nas očekuje jedan duel Superlige, a jedan u Premijer. U istom terminu, od 16 časova imaćete prilike da gledate gostovanje Crvene zvezde u Kragujevcu, kao i mali londonski derbi. Na "Čika Dači", Radničkom 1923 će gostovati novi-stari prvak, a ovaj meč će više biti stvar prestiža. Domaćin će želeti da "skine skalp" Zvezdi, dok gosti žele da nastave sa pobedama uoči proslave titule u poslednjem kolu. Ovaj duel će biti prenošen na Premiumu 1.

U istom terminu, ali na TV Arena 1, na "Krejven Kotidžu" će gostovati Kristal Palas. Nažalost, nećemo gledati okršaj Aleksandra Mitrovića koji se vratio u rotaciju Fulama posle suspenzije i Luke Milivojevića koji je povređen. Tako da ćemo čekati neki novi pogodak "Mitrogola".

Tanjug/Adam Davy/PA via AP
 

Na prelazu iz subote u nedelju (02.30) očekuje nas treća utakmica finalne serije Zapadne konferencije. Oni najzagriženiji ljubitelji će morati da "žrtvuju" malo spavanja. To će biti novi duel Lejkersa i Denvera, a naravno fokus će biti na partiji Nikole Jokića. Na drugoj strani, prva zvezda je Lebron Džejms.

Trenutni rezultat u seriji je 2:0 u korist Denvera, tako da Jokić i ekipa imaju priliku za brejk i vođstvo od 3:0. U tom slučaju bili bi samo na korak do velikog finala.

U nedelju, od 17 časova Mančester siti će ugostiti Čelsi i imati meč loptu za odbranu titule. Građani Pepa Gvardiole su uspeli da prestignu Arsenal i sada su gospodari svoje sudbine. Ako pobede "plavce" iz Londona imaće 88 bodova iz 36 utakmica.

Arsenal trenutno ima 81 bod iz 36 mečeva, tako da i u slučaju dva trijumfa da kraja ne bi mogao da stigne Siti. U tom slučaju, Siti bi imao dodatni razlog za slavlje pošto je u sredu obezbedio plasman u finale Lige šampiona. A moguće je i osvajanje triple krune, s obzirom da ih čeka i finale FA kupa.

Tanjug/Martin Rickett/PA via AP
 

I za kraj dana, duel Vojvodine i Partizana u pretposlednjem kolu Superlige. Crno-beli imaju šest bodova više i nastavljaju borbu za poziciju dva na tabeli. Na drugoj strani, Vojvodina je juče ispala u polufinalu Kupa Srbije od Čukaričkog.

Duel sa "Karađorđa" je na programu u nedelju, od 19 časova, uz prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

 

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Subota (16.00) Radnički 1923 - Crvena zvezda (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (16.00) Fulam - Kristal Palas (TV Arena sport 1)

Subota/Nedelja (02.30) LA Lejkers - Denver (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (17.00) Mančester siti - Čelsi (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (19.00) Vojvodina - Partizan (TV Arena sport - Premium 1)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike