Apsurdno - Prekinuta utakmica kupa će se igrati od početka, potpuno drugačije nego u Superligi!

17.05.2023

22:29

0

Autor: P.K.

Nema pravila o tome šta se dešava kad padne kiša, Čukarički ljut zbog svega

Apsurdno - Prekinuta utakmica kupa će se igrati od početka, potpuno drugačije nego u Superligi!
Detalj sa meča Vojvodina - Čukarički - Copyright MN Press

Ne zna se i dalje šta će se desiti sa prekinutim mečom Kupa Srbije između Vojvodine i Čukaričkog, ali šta god da bude na kraju, prekid zbog kiše pokazao nam je nove apsurde srpskog fudbala.

Najveći apsurd je to u što pravilima za Kup Srbije nema definisanog pravila šta se dešava ako se utakmica prekine zbog kiše! E, u tom slučaju je predviđeno da se koriste opšte odredbe Pravilnika u stalnim takmičenjima FSS.

A to je da se igra nova utakmica od početka, a ova kao da se nije ni desila! Takva odluka nikako nije po volji Čukaričkom, koji je u trenutku prekida zasluženo vodio 2:0. Negde se čak moglo čuti i da Brđani neće hteti da igraju ako se bude igrao novi meč, ali to nije baš realna opcija.

- Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres, i dr.), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 % regularnog vremena određenog za igru, a ako je utakmica prekinuta po isteku 80 % regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom, osim ako Propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno – to piše u Pravilniku o fudbalskim takmičenjima Fudbalskog saveza Srbije, a propozicije za Kup nemaju drugačije odredbe.

Ovaj prekid nije mogao biti izbegnut:

Ono što naglašava ovaj apsurd je da je Čukarički nedavno bio akter prekida u Superligi Srbije, kada su gostujući navijači Partizana izazvali prekid. Superliga je usaglašena sa modernim evropskim pravilima. Meč na Banovom brdu bio je prekinut u 20. minutu i novi meč je od tada nastavljen, a toga u kupu nema.

Čukarički je ostao u Novom Sadu, ekipa je u hotelu, čeka zvaničnu odluku, a možemo čuti da nikome u timu nije po volji ako se bude igrao novi meč.

Sa druge strane, Vojvodina insistira da se igra novi meč – po pravilima. Naravno, potpuno razumljivo, kao što je sasvim moguće da bi timovi imali drugačije stavove da je situacija obrnuta.

U svakom slučaju, isti timovi igraju na istim terenima po različitim pravilima i niko ne zna šta se dešava kad padne kiša…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike