Lejkersi misle da znaju kako da zaustave Jokića, njegov trener odgovara: Ne palite se bezveze...

17.05.2023

23:37

0

Autor: P.K.

Denver vodi protiv Lejkersa, a Melouna uopšte ne brine taktika o kojoj svi pričaju

Lejkersi misle da znaju kako da zaustave Jokića, njegov trener odgovara: Ne palite se bezveze...
Majkl Meloun - Copyright Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Trener Denver Nagetsa, Majkl Meloun, smatra da se previše pažnje posvećuje velikoj taktičkoj promeni Lejkersa u odbrani na Nikoli Jokiću.

Jokić je pružio majstorsku partiju sa svojim "tripl-dablom" od 34 poena, 21 skokom i 14 asistencija, pomogavši prvoplasiranoj ekipi Zapada da pobedi 132:126 u prvom meču finala konferencije.

Tokom većeg dela utakmice, Entoni Dejvis je bio taj koji je čuvao Jokića, ali to nije predstavljalo problem za srpsku zvezdu koja je dominirala u tom duelu i praktično radio šta je hteo.

Međutim, Darvin Hem napravio se prilagodio u četvrtoj četvrtini stavljajući Ruija Hačimuru na Jokića, dok je Dejvis bio u reketu kao pomoć u odbrani. Rezultati su bili mnogo bolji.

Jokić je imao mnogo manje poteza sa Hačimurom na sebi i bio je prisiljen na 1 od 3 pogođena šuta sa tri izgubljene lopte. Nagetsi su ipak na kraju pobedili, ali mnogi sada veruju da će postavljanje Hačimure na Jokića za ostatak serije doneti rezultate.

Meloun, međutim, se ne slaže.

- Pravi se velika stvar od toga što su stavili Rui Hačimuru na Nikolu Jokića, kao da to nikada pre nismo videli – preneo je Melounove reči novinar Nagetsa, Herison Vind.

Melounove sentimente delio je i treća napadačka opcija Nagetsa, Majkl Porter Junior, koji je otkrio da će tim imati efikasan odgovor na Hačimuru kad brani Jokića.

- Ne mislim da će to biti problem za nas u sledećoj utakmici. Znamo kako da odgovorimo na to.

Realnost je da, iako je Hačimura odradio poštovanja vredan posao na Jokiću u prvoj utakmici, Srbin je prosto predobar da bi ga zaustavili tako lako na duže staze, jer se on uvek prilagodi odbrani.

A to ćemo videti već u drugoj utakmici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike