Partizan se vratio u borbu za Ligu šampiona! Valjak protutnjao kroz Bačku Topolu! (VIDEO)

01.05.2023

20:56

1

Autor: A. Š.

Izabranici Igora Duljaja ostvarili veoma važnu pobedu i zadržali šanse da sezonu završe na drugom mestu

Partizan se vratio u borbu za Ligu šampiona! Valjak protutnjao kroz Bačku Topolu! (VIDEO)
Rikardo slavi gol u Bačkoj Topoli - Copyright MN Press

Partizan odavno nije bio u težoj rezultatskoj situaciji u Superligi. U sezoni u kojoj su do Lige šampiona mogli i bez šampionske titule, crno-beli ne da nisu blizu drugog mesta nego će u preostalih pet kola doigravanja morati grčevito da se bore kako bi se uopšte našli na međunarodnoj sceni u narednoj takmičarskoj godini.

Prvo, od pet preostalih, finale do kraja sezone izabranici Igora Duljaja rešili su u svoju korist. U Bačkoj Topoli crno-beli su savladali trenutno drugoplasirani TSC i prišli mu na četiri boda manje - 3:1.

Ono što su crno-beli propustili u 170. večitom derbiju večeras su naplatili. Pomak u igri Uroševića u drugova koji je bio vidljiv tokom duela sa Crvenom zvezdom, na TSC Areni je materijalizovan sa tri lopte u mreži rivala koji je bio raspoložen da se nadigrava.

Derbi kola opravdao je sva očekivanja. Četiri gola, jedan poništen zbog ofsajda, nekoliko sjajnih prilika na obe strane, pa čak i male čarke koje su u drugoj polovini drugog poluvremena jasno pokazale koliko je obema ekipama bilo stalo da pobede.

Crno-beli su početnu agresivnost ekspresno pretvorili u vođstvo. Oduzetu loptu Belića na 30-ak metara od gola rivala krunisao je Rikardo u 12. minutu, ali je vođstvo Valjka trajalo veoma kratko, pošto je Jovanović u 20. minutu poravnao rezultat, ubacivši u mrežu jedan odbitak od stative posle slobodnog udarca koji je izveo Ilić.

Primljeni gol uneo je određenu dozu nesigurnosti u poslednju liniju Partizana, pa je Ratkov u dva navrata imao sjajne prilike da napravi potpuni preokret, ali se u odlučujućim momentima nije najbolje snalazio u kaznenom prostoru crno-belih, koji su u finišu poluvremena ponovo preuzeli kontrolu utakmice i preko Rikarda bili nadomak novog vođstva (prečka, pa poništen gol zbog ofsajda).

Ipak, ono što nisu uspeli u finišu prvog, Duljajevi puleni uradili su na otvaranju drugog poluvremena. Jović je iz drugog pokušaja u 48. minutu uspeo da matira Ilića i usmeri Valjak ka trijumfu, koji je overio Filipović dvadesetak minuta pre kraja meča.

Superliga Srbije, 33. kolo (3. kolo plej-ofa)

Subota

Novi Pazar - Radnički 0:1
(Zorić 68)
Vojvodina - Voždovac 2:0
(Čumić 30, Baraj 80)

Nedelja

Crvena zvezda - Čukarički 4:0
(Kangva 6, Rakonjac 19, Mitrović 79, Spajić 90)

Ponedeljak

TSC - Partizan
(Rikardo 12, Jović 48, Filipović 70 - Jovanović 20)

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se još pet minuta nadoknade vremena. Rikardo je ustupio mesto na terenu Pavloviću. KRAJ! Partizan je pobedio TSC u Bačkoj Topoli 3:1.

86. MINUT - Bliži se kraju meč u Bačkoj Topoli. Partizan je nadomak veoma važne pobede.

79. MINUT - Dvostruka promena kod domaćih. Ilića je zamenio Radin, a Antonić je mesto ustupio Krstiću. Menja i Duljaj, Belić je završio meč, umesto njega igraće Fejsa.

70. MINUT - GOOOL! Partizan vodi 3:1, strelac je Filipović! Posle kornera sa desne strane, lopta se odbila na drugu stativu do defanzivca Partizana, koji je uspeo da je prosledi u mrežu rivala.

69. MINUT - Preti i Filipović. Bek Partizana šutirao je sa preko 20 metara iskosa sa desne strane, ali je Ilić bio oprezan i uspeo je paradom da sačuva mrežu. 

65. MINUT - Stvorila se mala gužva na aut liniji, posle starta Belića nad Stanojevim. Ipak, sve brzo smirilo, a Stanojev i Urošević dobili su po žuti karton.

64. MINUT - Prva promena kod crno-belih. Natha je zamenio Pantić.

61. MINUT - Žuti karton, zbog igranja rukom, dobija i Belić.

57. MINUT - Slična slika kao posle vodećeg gola Partizana u prvom poluvremenu. Crno-beli su imali nekoliko izuzetno obećavajućih napada, a potom je TSC umalo poravnao rezultat. Đakovac je šutirao snažno i precizno sa 20-ak metara, ali je Popović ovoga puta bio mnogo sigurniji.

48. MINUT - GOOOL! Ponovo vodi Partizan, strelac je Jović!

46. MINUT - Nastavljen je meč u Bačkoj Topoli, Domaći tim je na pauzi napravio jednu promenu, Milosavljević je zamenio Cvetinovića.

PRVO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Posle dva minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme u Bačkoj Topoli. TSC - Partizan 1:1.

45. MINUT - PONIŠTEN GOL! Partizanu je poništen gol zbog ofsajda. Natho je sjajno proigrao  Rikarda, ovaj je zatresao mrežu TSC, ali je napadač crno-belih bio i minimalnom ofsajdu.

40. MINUT - PREČKA! Sjajnu priliku imao je Partizan u 40. minutu. Dijabate je sjajno proigrao Rikarda, koji je šutirao snažno sa sedam-osam metara malo iskosa sa desne strane, ali je pogodio prečku.

35. MINUT - Sada prilika i za Partizan. Kolorado je natrčao na jednu odbijenu loptu u kaznenom prostoru TSC-a, šutirao je sa 10-ak metara iz prve, ali je lopta otišla visoko preko prečke.

33. MINUT - Veliku je šansu imao TSC da napravi poptuni preokret, ali Ratkov iz dva navrata nije uspeo da ubaci loptu u praznu mrežu Partizana.

28. MINUT - Velika šansa za TSC. Ratkov se odlično snašao u kaznenom prostoru Partizana, sa šest metara je šutirao, ali se nije najbolje namestio pa je lopta otišla preko prečke.

23. MINUT - Jović je fauliran, a potom je on dobio žuti karton zbog žestokog prigovora.

20. MINUT - GOOOL! TSC je izjednačio preko Jovanovića! Posle faula Saničanina, Ilić je izveo slobodan udarac sa 18 metara. Pogodio je stativu, ali se lopta odbila paralelno sa gol linijom na drugu stranu gde se potpuno usamljen našao Jovanović.

18. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Saničanin. 

16. MINUT - Još jedan opasan napad Partizana. Jović je dobio loptu po levoj strani, utrčao je u kazneni prostor, šutirao sa 15-ak metara, ali je golman TSC-a bio na mestu i uspeo je da odbrani.

12. MINUT - GOOOL! Partizan vodi, strelac je Rikardo! Mnogo konkretniji su crno-beli na startu meča. Agresivnost im se brzo isplatila, Belić je presekao napad rivala na 30-ak metara od gola TSC-a, uposlio je Jovića, ovaj proigrao Rikarda koji je precizno sa ivice kaznenog prostora plasirao loptu po zemlji u mrežu Ilića.

6. MINUT - Bolje je Partizan otvorio meč. Agresivniji su crno-beli, a prvi pokušaj imao je Rikardo. Napadač Partizana je šutirao sa desetaka metara, malo iskosa sa leve strane, ali preko gola.

1. MINUT - Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana.

SASTAVI

TSC: V. Ilić – Antonić, Ćalušić, Cvetinović – Stanojev, Stojić, Đakovac, Petrović – L. Ilić – Jovanović, Ratkov.

PARTIZAN: Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Kolorado, Belić – Dijabate, Natho, Jović – Rikardo.

- Partizan će i večeras biti lišen organizovane pomoći navijača sa tribina. Zbog kazne koja je na snazi, na dan meča je obaveštenje Grobarima uputio i TSC.

- U predvečerje jednog od najvažnijih mečeva u trofejnoj istoriji KK Partizan, trener crno-belih fudbalera Igor Duljaj govorio je o velikom uspehu Pantera i drugova u Evroligi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike