Partizane, pa zar može i gore! Novi poraz crno-belih, Čukarički ponovo uzeo meru ekipi iz Humske! (VIDEO)

23.04.2023

20:34

0

Autor: G. F.

Utakmicu obeležio fantastičan gol Marka Docića

Partizane, pa zar može i gore! Novi poraz crno-belih, Čukarički ponovo uzeo meru ekipi iz Humske! (VIDEO)
Partizan gubi na Banovom Brdu - Copyright MN Press

Bio jednom jedan Partizan. Sličnim rečima počela bi svaka bajka koju su nam čitali kada smo bili deca. Ali ovo Partizanovo nije bajka, ovo je težak horor film.

Ako je neko i pomislio da crno-beli ne mogu dublje da potonu, izgleda se prevario! Ekipa iz Humske je ponovo izgubila od Čukaričkog sa 1:0 uz još jedno više nego loše izdanje izabranika trenera Igora Duljaja.

 

 

To što Partizan igra, sada već duži vremenski period, ne bi smelo ni molgo da se nazove fudbalom. Bez konkretne ideje, bez nečega što bi zaličilo na smislenu igru, a onda i bez koncentracije (ovo se najviše odnosi na golmana Stevanovića). Sve to zajedno daje jednu veliku nulu u kakvu se donedavno ozbiljan klub, konkurentan i u Ligi konferencija, pretvorio.

Utisak je da je na Banovom Brdu moglo da se igra još 5 dana, a da bi mreža Čukaričkog ostala netaknuta. Ona Partizanova zatresla se u finišu prvog poluvremena zahvaljujući magiji kapitena domaćih Marka Docića i očajnoj reakciji već pomenutog Stevanovića.

Pokušao je Duljaj nešto da promeni ofanzivnim izmenama, zaigrao bez klasičnog zadnjeg veznog igrača, ali je utisak o nesposobnosti da se da gol ostao nepromenjen.

Baš kao što je i Partizan ostao na četvrtom mestu Superlige, ali sa sve manjim šansama, ne da se domogne drugog mesta koje vodi u kvalifikaciju za Ligu šampiona, nego da ostane na mestima koje vode u Evropu naredne sezone.

Sa ovakvom igrom, bolje i da ne idu. Sve dok se u klubu ne dese promene koje su morale već odavno da se dese.

 

BLOG UŽIVO:

Kraj susreta, pobeda Čukaričkog od 1:0!

92. minut - Šut Meniga lako je zaustavio Belić. Gajić menja Ivanovića da se potroši malo vremena.

90. minut - Igraće se još 3 minuta!

88. minut - Badamosi dobija žuti karton zbog šutiranja lopte nakon sudijskog zvižduka.

87. minut - Stativa! Probio je Živković, dobro centrirao, ali udarac Rikarda završava na okviru gola. Baždar nije uspeo ništa da uradi u nastavku akcije.

84. minut - Žuti karton za Adžića zbog starta s obe noge.

82. minut - Slobodan udarac za crno-bele sa ivice kaznenog prostora, iskosa. Uigrana kombinacija, Natho dodaje Uroševiću ali on očajno zahvata loptu i šalje je visoko iznad gola,

79. minut - Filipović zbog povrede ne može više, na terenu je Marko Živković.

78. minut - Partizan ne uspeva ni da pripreti Čuakričkom, a ne da uradi nešto ozbiljnije.

71. minut - Partizan će do kraja igrati bez zadnjeg veznog igrača. Posle Kolorada na klupu je oištao i Belić. Na terenu je još jedan napadač, Samed Baždar. Promene i u Čukaričkom. Docića menja Miladinović, a Lučića Adžić.

64. minut - Žuti karton Kristijanu Beliću zbog pogibeljnog starta na sredini terena. Udario je Stefana Kovača dirketno u zglob. Na svu sreću nije ga teže povredio. Sisoko je ušao u igru umesto Tomovića.

63. minut - Natho je zamenio Kolorada.

58. minut - Žuti karton i za Tomovića, sada je on zaustavio Pantića u napadu.

56. minut - Dobio je Rikardo loptu u kaznenom prostoru rivala, ali ništa nije napravio. U nastavku akcije Vujačić dobija žuti karton jer je faulom zaustavio kontru Čukaričkog.

53. minut - Šut Rikarda, Belić ponovo lako hvata loptu.

49. minut - Šansa za Partizan. Povukao je Menig kontru, uposlio Rikarada, koji je nešto lošije prosledio loptu Dijabateu. Ovaj se nekako snašao, vratio loptu unazad ka Pantiću, ali je njegov šut završio iznade prečke.

Utakmica je nastavljena.

MN Press
Marko Docić slavi gol dat Partizanu

Završeno je prvo poluvreme. Da nije bilo lucidnosti kapitena Čukaričkog u završnici ovog dela igre bilo bi to poluvreme za zaborav. Ovako će se pamtiti po njegovoj majstoriji. Ništa od fudbala zapravo nije viđeno u duelu dve ekipe koje imaju želju da predstavljaju Srbiju u Evropi sledeće sezone. Zaista razočaravajuća predstava.

42. minut, 1:0 za Čukarički! Marko Docić postiže gol iz slobodnog udarca sa 40 metara! Šta se desilo sa golmanom Partizana ni njemu nije jasno!

39. minut - Kapiten Čukaričkog Marko Docić dobio je prvi žuti karton na utakmici. Sa obe ruke s leđa je sprečio kontru Dijabatea.

38. minut - Greška golmana Stevanovića ostaje nekažnjena zahvaljujućo dobroj reakciji Svetozara Markovića.

35. minut - Urošević šutira preko gola.

33. minut - Slobodan udarac za Partizan sa nešto više od 25 metara.

31. minut - Udarac Kristijana Belića, najbolji u dosadašnjem delu utakmice, brani njegov prezimenjak sa gola Čukaričkog Nemanja.

29. minut - Bilo je gužve pred golom Partizana, ali nije bilo ozbiljne pretnje po golmana Stevanovića.

22. minut - Pantić je izveo korner, ali nije bilo šanse za goste.

20. minut - Nema mnogo fudbala na Brdu. Još nijednu pravu akciju nismo videli.

12. minut - Šutira Rikardo sa 30-ak metara, lak je to posao za golmana Belića.

9. minut - Nema penala! Sudija je poništio svoju odluku nakon gledanja snimka! Izgleda da nije bilo kontakta u kaznenom prostoru.

6. minut - Penal za Čukarički. Filipović je s leđa oborio Lučića i sudija je pokazao na belu tačku. Čeka se potvrda iz VAR sobe.

5. minut - Nema uzbuđenja u uvodnim minutima susreta.

- Utakmica je počela. Publike nema zbog kazne FSS posle incidenata na meču ova dva rivala.

- Igrači su odradili zagrevanje i spremni su za početak susreta.

.- Evo i sastava timova za današnju utakmicu! Dijabate se vratio u tim Partizana.

Čukarički: Belić, Rogan, Pankov, Drezgić, Tošić, Kovač, Docić, Ivanović, Tomović, Lučić, Badamosi.

Partizan: Stevanović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Belić, Kolorado, Pantić, Dijabate, Menig, Rikardo.

 

 

Trener domaćeg tima Dušan Kerkez ne očekuje lep fudbal jer su bodovi veoma važni za obe ekipe.

- Ovo su takmičarske utakmice, igra se na rezultat. Ne može ni da se očekuje prelepa igra sa obe strane. Očekujem sličnu utakmicu. Dobro ćemo se spremiti, analizirati sve što se dešavalo na prethodnoj utakmici. Bitno je da odradimo sve što je do nas. Ako hoćete da napravite rezultat, morate da igrate timski. Može da se izgubi, ali bez igre jedan za drugog, bez požrtvovanja i timskog duha, ne možete daleko da dogurate. Dosta smo radili na tome, moram da pohvalim igrače, oni su ti koji sve to pokazuju na terenu. Ali, moramo da igramo verovatno još bolje u nedelju da bismo izborili pozitivan rezultat protiv Partizana na startu plej-ofa.

 

 

Na klupi Partizana sedi Igor Duljaj, čovek za koga se može reći da je imao petlju da preuzme ekipu u očajnoj situaciji, ali se mora konstatovati da je (zasad) iz te situacije nije izvukao.

- Teško je pripremiti ekipu za ono što vas očekuje u tri dana. U tri dana dve utakmice protiv istog protivinka, ulog je velik, da se ne bih žalio, smeta ovo, smeta ono, moramo da se suzbijemo i vidimo ko je dostojan dresa Partizana, da vidim da li sam ja isto dostojan da predstavljam klub. Nema izgovora, sve može da se dogodi u životu, ali niko ne može da oduzme borbu na terenu. To je ono što ću tražiti od njih. Danas imamo trening kasnije, moram videti u kakvom su stanju neki igrači, na osnovu toga mogu da vidim prvih 11, ali biće promena!

Superliga, plej-of:

Subota:

Voždovac - Radnički 1923 2:1

Vojvodina - Novi Pazar 4:0

Crvena zvezda - TSC 4:1

Čukarički - Partizan 18.30

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike