Da držimo nivo, samo tako se pobeđuje Partizan! Lazetić protiv "svojih" želi nastavak sna TSC-a

30.04.2023

11:39

0

Autor: A. S.

Mladi stručnjak u najavi derbija kola ne krije da je vezan za crno-bele

Da držimo nivo, samo tako se pobeđuje Partizan! Lazetić protiv "svojih" želi nastavak sna TSC-a
Žarko Lazetić - Copyright MN Press

Plej-of Superlige Srbije doneo je pregršt zanimljivih i odlučujućih mečeva u borbi za mesto koje vodi kvalifikacijama za Ligu šampiona, a jedan od tih duela igraće se u ponedeljak, 1. maja, od 19 sati, na stadionu u Bačkoj Topoli.

Snage će odmeriti trenutno drugoplasirani TSC, koji polako, ali sigurno, korača ka Evropi i Partizan, koji isto tako gubi mesto u evropskom takmičenju.

Šef stručnog štaba domaće ekipe, Žarko Lazetić, pred meč 33. kola je istakao da njegov tim očekuje duel  protiv jednog od najtrofejnijih klubova u zemlji.

- Iza nas je fantastična utakmica protiv Čukaričkog. Velika je stvar kako smo igrali i način na koji smo uspeli da dođemo do pobede. To nam mnogo znači u pripremi za predstojeću utakmicu. Naravno, moraćemo da budemo izuzetno oprezni, pogotovo što  Partizan dugo nije pobedio i smatram da to može biti veliki problem za nas. Znam da im ne prija pozicija u kojoj se nalaze i da je Rikardo nervozan što ne daje golove. Imali su mnogo više bodova i od nas i od Čukaričkog i Partizanovo trenutno mesto na tabeli je potpuno neverovatno. Ponovio bih da mi u ovom momentu živimo svoj san i želimo da on što duže potraje - rekao je Lazetić.

Lazetić, inače bivši fudbaler crno-belih, nije krio da je sa Partizanom povezan i životno i emotivno, ali da nema dilemu i da svim srcem želi da TSC pobedi u predstojećoj utakmici.

- Ovo je velika prilika i veliki test za nas. To što smo trenutno drugi na tabeli ništa ne garantuje, ima još mnogo bodova u opticaju i probaćemo da do kraja prvenstva igramo najbolje što možemo,  da iz utakmice u utakmicu sprovodimo našu igru i tako dođemo do rezultata - kazao je Lazetić i dodao:

- Nisam od onih koji unapred najavljuju pobedu ili se unapred predaju, pa makar igrali i protiv Mančester sitija. Sa svojim stručnim štabom i ekipom se spremamo da pobedimo svaku utakmicu pa je tako je i sada. Imamo iskustvo protiv Partizana iz prethodna dva meča. U prvom smo bili u podređenom položaju, ali smo uspeli da dođemo do boda, a u drugom, u kome smo bili mnogo bolji, videli smo kako može da zablista pojedinac od koga se to ne očekuje i šutne svoj najbolji slobodnjak kao što je to uradio Urošević. Imaju veliki individualni kvalitet i zaista moramo da budemo oprezni fokusirani na sebe i držimo najviši nivo igre jer je se samo tako pobeđuje Partizan, bez obzira na kom mestu tabele se nalazi - dodao je Lazetić.

Krilni napadač Saša Jovanović, smatra da je TSC iza sebe ostavio težak meč i bitnu pobedu nad ekipom Čukaričkog.

- Po meni smo odigrali gotovo  savršenu utakmicu, agresivnu sa puno ritma. Na našu sreću, pobedili smo   i osvojili  jako bitna tri boda za nas. Sada nam dolazi ekipa na koju ne treba trošiti reči, svi znamo kakav kvalitet Partizan poseduje. Znamo da će biti teško, iako su u momentu krize ne smemo zaboraviti da je to Partizan. Ipak, igramo na svom stadionu, pred svojom publikom i nadam se da ćemo uz pomoć navijača doći do pozitivnog rezultata - rekao je Jovanović.

FK TSC je trenutno 2. na tabeli sa 65 osvojenih bodova. Ekipa Partizana se nalazi na 4. mestu sa 58 bodova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike