Duljaja pred derbi sa TSC-om raduje vidljiv pomak u igri Partizana: Nema predaje, idemo do kraja!

30.04.2023

16:35

0

Autor: A. Š.

Strateg crno-belih uoči gostovanja u Bačkoj Topoli hvalio rivala, otkrio koji igrači mu se u ekipi Žarka Lazetića posebno dopadaju

Duljaja pred derbi sa TSC-om raduje vidljiv pomak u igri Partizana: Nema predaje, idemo do kraja!
Igor Duljaj - Copyright MN Press

U sezoni u kojoj je mogao da se bori za mesto u Ligi šampiona čak i bez osvajanja šampionske titule u Srbiji, Partizan bi mogao da ostane bez plasmana na međunarodnu scenu. Do kraja jedne od najsramotnijih takmičarskih godina u prebogatoj istoriji kluba iz Humske ostalo je još pet kola nade da bi mogli da se domognu vicešampionskog zvanja (koje vodi u kvalifikacije za elitno takmičenje), prva prepreka na tom putu im je trenutno drugoplasirani tim Superlige Srbije TSC.

Crno-beli u ponedeljak (19.00, TV Arena sport Premium1) gostuju u Bačkoj Topoli gde će morati kako znaju i umeju da osvoje tri boda kako bi ostali u trci za drugo mesto i sudbinu izlaska u Evropu zadržali u svojim rukama.

- Jeste pritisak, ali svejedno znamo šta je potrebno da bismo se podigli. Samo pobede. Nije ih bilo mnogo u poslednje vreme, nismo ni golove postizali... Možda ću biti dosadan, stalno ponavljam da je potrebno da se borimo, nema predaje. Idemo do kraja – rekao je uoči meča sa TSC-om trener Partizana Igor Duljaj.

Nekadašnji vezista Valjka i reprezentativac Srbije pun je hvale za rivala koji trenutno ima ogromnih devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

- Gostujemo ekipi koja neguje odličan, napadački fudbal, ima sjajnog trenera, u stanju da primeni svoje ideje. Mladi Žarko Lazetić, ambiciozan, rano je počeo da se bavi ovim poslom, željeni stil igre sad sprovodi na sjajan način. Voleo bih da bude dobra utaklmica, dosta bi nam značilo da dobijemo.

Još tokom prethodnog zimskog prelaznog roka spekulisalo se da je Partizan zainteresovan za neke fudbalere TSC-a, a otprilike se radi o istim imenima koje je istakao i Duljaj.

- Nije moj posao da dovodim igrače, ali mogu da kažem ko mi se sviđa. To su Ilić i Đakovac, koji ima neverovatnu energiju, pa Ratkov...Dosta je tu kvalitetnih igrača poput, Jovanovića i Vukića... Zasluženo je domaćin na drugom mestu, ima dosta motiva, ulog je ogorman, igra na svom terenu, mnoge stvari su na njihovoj strani, ali verovatno je i sam pod pritiskom, da ostane na “koti dva“, ali je važnije kako ćemo mi izgledati.

Ono što crno-bele, posle nekoliko veoma anemičnih utakmica, može da raduje jeste izdanje koje su Urošević i drugovi prikazali u nedavnom 170. derbiju, koji je na stadionu Partizana završen bez golova.

- Raduje me odnos igrača, želja da dobiju, koliko smo mogli igrali smo visok presing, stvarali šanse, doduše, nismo postigli gol, ali je važno da su momci imali pošten odnos i ogromnu želju. Žao nam je što nismo osvoijili tri boda u sredu, međutim, ta epizoda je završena. Ima pomaka u igri, raduje me energija, kao i način na koji momci treniraju, baš kako želim. Kad bi 80 odsto toga prikazali na meču tabela bi izgledala drugačije.

Kao i na prethodna dva meča u plej-ofu (Čukarički i Zvezda) crno-beli ni u ponedeljak neće moći da računaju na organizovanu podršku navijača.

- Komplikovana situacija. Čak su i igrači Zvezde rekli da je ambijent pred praznim tribinama sablasan, sve izgleda „mrtvo“. Utakmice se igraju zbog navijača. Nama je teško što podrške nema. Kad uslovi budu dozvolili voleo bih da bude više publike, pa neka peva ko šta hoće - rekao je Igor Duljaj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike