Grogirani Partizan živnuo protiv Zvezde, ali na semaforu ostade samo nula! (FOTO, VIDEO)

26.04.2023

20:26

0

Dijabate je promašio zicer u prvom poluvremenu, dok je u završnici Bukari pogodio stativu

Grogirani Partizan živnuo protiv Zvezde, ali na semaforu ostade samo nula! (FOTO, VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde su odigrali 170. večiti derbi i to bez golova. Okršaj najvećih rivala odigran je u Humskoj bez prisustva publike zbog incidenata Grobara na Banovom brdu, a razlika je ostala ista. Crveno-beli su ostali na prvom (šampionskom) mestu, dok su crno-beli na četvrtom, a bodovna razlika je ostala 28 bodova (86 prema 58).

Mada današnji odnos snaga na terenu uopšte nije bio ekvivalentan pomenutoj razlici. Navijači su od novog-starog prvaka očekivali mnogo, mnogo više.

Daleko od toga da je derbi oduševio i da će se pamtiti, ali ne možemo da kažemo da nije bilo izglednih prilika. Najbliži postizanju gola sa jedne strane bio je Fuseni Dijabate, pa i Bibars Natho, a na drugoj Aleksandar Katai i Osman Bukari.

I kada se podvuče crta, može da se kaže da je Partizan pokazao napredak i da je ovo najbolja partija od dolaska Igora Duljaja na klupu. Posle dva vezana poraza od Čukaričkog, ekipa je bila "grogirana", ali je danas znatno bolje odigrala u odnosu na prethodne mečeve. Ipak ostaje im žal jer ništa od toga nije materijalizovano i da ih i dalje čeka strepnja i borba za mesto koje vodi u Evropi.

Takođe, ponovo nisu dali gol, mada je danas veliki "krivac" za to bio Milan Borjan, koji je nekoliko puta spasio svoj tim. Kapiten Zvezde često je istrčavao i "sekao" pasove ka Rikardu Gomešu. Takođe je odbranio Nathu (uhvatio živu loptu), čim je ovaj ušao na teren.

Dok na drugoj strani, Zvezda nije iskoristila krizu u kojoj je Partizan. Takođe, znatno je slabije odigrala u drugom poluvremenu, mada je Bukari u završnici meča pogodio stativu. Crveno-beli nisu imali rezultatski pritisak, pa su verovatno zbog toga opušteniji ušli u meč. Tako da je srčanost kod nekih igrača ostala u svlačionici, a to ne bi smelo da se dešava u utakimici sa Partizanom.

Duljaj je od početka računao na Rikarda Gomeša, Fusenija Dijabatea, Nemanju Jovića, Kvinsija Meniga... dok je Bibars Natho ostao na klupi. Među prvih 11 bili su i Stevanović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Pantić i Kolorado.

Miloš Mlojević nije mnogo eksperimentisao, već izveo očekivani sastav i najbolje što u ovom trenutku ima. Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović, Kanga, Bukari, Katai, Ivanić, Pešić, bila je startna postava.

Na početku meča, prvi je pretio Partizan preko Igora Vujačića i Rikarda, a onda je usledio i pomenuti promašaj Dijabatea koji bi verovatno preokrenuo tok meča. Ali posle odličnog pasa Kvinsija Meniga nije bilo završnice, šut Malijca je završio visoko iznad prečke gola Borjana.

Do kraja prvog poluvremena, Katai je opasno pripretio, ali je pokušaj iskosa završio pored stative Stevanovića. Ali samo je ovaj pokušaj bio vredan pomena, kada je reč o "Magiku" koji je navijače navikao na mnogo više. Mada je odluka debitanta Dejana Trifkovića da ne dosudi prekršaj nad njim u završnici prvog poluvremena dovela do negodovanja njegovih saigrača, a kasnije i koškanja.

U nastavku meča, Milojević je uz nekoliko izmena uneo svežinu u ekipu, a to se posebno videlo kada je Stefan Mitrović prošao po levoj strani i uposlio Bukarija kome se stativa isprečila na putu da ponovo bude strelac, pošto je u subotu TSC-u dao tri gola. Za Partizan, pre toga šanse nisu koristili Natho i Jović, tako da je na semaforu ostalo samo 0:0.

Tako da crveno-beli već sedam godina nisu pobedili u Humskoj, a crno-beli su došli do remija protiv zahuktalog rivala.

U sledećem kolu, Zvezda će igrati sa Čukaričkim, a Partizan gostovati TSC-u. Tri poslednje pomenute ekipe najviše će se, uz Vojvodinu pitati za mesta koja vode u Evropu. Za sutra je zakazan duel timova sa Banovog brda i iz Bačke Topole.

Isto tako, Duljaj u narednim mečevima (verovatno) neće moći da računa na Meniga koji je zamenjen u drugom poluvremenu zbog povrede lože. Tako da je i to problem više, odnosno opcija manje za crno-bele.

 

BLOG UŽIVO

Kraj!

90. MINUT+3 - Debituje Jevremović umesto Jovića.

90. MINUT+1 - Azarov sa desne strane, ali pogađa spoljni deo mreže. Pokušaj da se iznenadi Stevanović ipak ostaje samo pokušaj.

90. MINUT - Borjan istrčava i nosi loptu ispred Rikarda. Zadržava je i šalje ka Bukariju. Faul Vujačića.

89. MINUT - Skraćeni korner za Zvezdu sa desne strane. Katai.

87. MINUT - Katai pravi faul na sredini terena i dobija žuti karton zbog starta nad Nathom. Svestan je šta je uradio i gestikulacijom kaže "kriv sam".

86. MINUT - Mitrović probija po levoj strani, šalje na dalju stativu, Bukari se baca, ali glavom pogađa stativu. Koliko sada sreće za crno-bele koji su umalo kažnjeni za neiskorišćene šanse.

85. MINUT - Rikardo ulazi u kazneni sa leve strane. Ipak, ofsajd, ali Dragović zbog prigovroa dobija karton.

82. MINUT - Ukazuje se pomoć golmanu Partizana Stevanoviću. U Zvezdi izmene, Rakonjac umesto Pešića, a Srnić umesto Kange.

81. MINUT - Jović iz izgledne prilike, sa 7-8 metara, ali nedovoljno jako, tako da Borjan nije imao mnogo problema.

79. MINUT - Bukari faulira Kolorada. Natho izvodi slobodnjak, ali posle gužve i intervencije Borjana, ipak ofsajd.

77. MINUT - Vujačić pravi faul. Kanga centrira, ali Stevanović boksuje. U nastavku, Dragović na petercu, ali mu je lopta sklonjena. Partizan se odbranio od dva vezana napada.

73. MINUT - Mitrović i Azarov na terenu, izlaze Ivanić i Rodić.

72. MINUT - Dijabate ulazi u kazneni prostor sa leve strane, u izglednoj je prilici, ali komplikuje i Zvezda se brani. Moglo je ovo mnogo bolje.

Žuti karton za Jovića.

71. MINUT - Filipović sa desne strane, ali ispred Jovića interveniše Eraković. Lopta odlazi preko gola i korner za Partizan. Otklanja Rodić opasnost posle udarca iz ugla.

69. MINUT - Dragović faulira Natha na sredini terena. Crno-beli traže karton, ali ne misli tako Trifković.

67. MINUT - Katai ulazi u kazneni prostor sa leve strane, pokušava da "zalomi" Markovića koji sigurno reaguje i otklanja opasnost. Odnosi loptu.

65. MINUT - Urošević dobija karton, zbog starta nad Vigom. Kapiten Partizana burno reaguje na odluku Trifkovića. Ali sve se smirilo.

62. MINUT - Bukari jedan na jedan sa Stevanovićem koji brani telom. Ipak, podignuta zastavica. I da je pogodio reprezentativac Gane ne bi bio priznat gol.

60. MINUT - Natho dobija loptu od Filipovića. Izraelac šutira u donji ugao, ali odlična intervencija Borjana koji hvata živu loptu. Umalo da bude strelac u prvom kontaktu sa loptom.

59. MINUT - Menig ipak napušta teren, zbog povrede lože. Bolna grimasa i hramlje. Menja ga Natho.

58. MINUT - Vigo traži Pešića na petercu. Ipak je brži Stevanović. Lopta je u njegovom naručju.

57. MINUT - Kangva umesto Mijailovića. Menig ipak ostaje na terenu.

54. MINUT - Menig ostaje na terenu da leži. Moguće je da će morati da bude zamenjen.

49. MINUT - Menig sa 18 metara, ali visoko preko gola.

Počinje drugo poluvreme. Izmena nema!

Kraj poluvremena u kojem je Dijabate promašio izglednu šansu. Na drugoj strani, i Katai je mogao da se upiše u strelce. Lopta je otišla pored gola.

45. MINUT+1 - Borjan istrčava, ali pre toga je bio sporan start nad Kataijem ispred kaznenog Patrizana. Igrači Zvezde smatraju da je Trifković trebalo da dosudi faul, ali je on pokazao da se igra nastavi, pa su crno-beli imali izglednu priliku.

U nastavku koškanje igrača dva tima, u verbalnom sukobu Dragović i Vujačić. Dok su išli ka tunelu, dobacivali su jedan drugome, ali su saigrači sprečili veći sukob. Sa Vujačićem na putu ka svlačionicu raspravljao se i Borjan.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Sudijska nadoknada je minut.

42. MINUT - Katai prolazi kroz nekoliko protivničkih igrača, ali loptu šalje pored stative. Sada je Partizan imao sreće.

38. MINUT - Kanga izvodi slobodnjak, lopta pada u peterac, a Stevanović interveniše. Sledi korner, ali Pešić izblokiran na prvoj stativi.

36. MINUT - Ivanić ka Pešiću, ali Stevanović istrčava na vreme van kaznenog i otklanja opasnost.

32. MINUT - Žuti karton za Markovića posle starta nad Pešićem. Uklizava oštro na napadača crveno-belih. Trifković pokazuje karton, a Marković sada mora da pazi.

26. MINUT - Kakav promašaj Dijabetea! Menig prolazi dvojicu, i nalazi Dijabatea, koji iz odlične prilike visoko preko gola Borjana. Menig kao i svi navijači Partizana ne može da veruje šta njegov saigrač nije pogodio.

19. MINUT - Filipović skida loptu koju je Vigo namenio Kataiju u srcu kaznenog Partizana. Crno-beli nikako da povežu nekoliko pasova i muče se u iznošenju lopte.

16. MINUT - Pešić kasni za delić sekunde posle centaršuta sa desne strane. Bio je na nekoliko metara od Stevanovića. Da je zakačio loptu teško bi Stevanović odbranio.

13. MINUT - Katai šutira, ali Stevanović dobro postavljen na gol liniji i lako hvata loptu.

10. MINUT - Prvi šut u okvir gola. Rikardo sa desetak metara glavom, ali suviše velika daljina da bi se ugrozio Borjan.

8. MINUT - Korner za Zvezdu sa leve strane. Odmah i drugi. Kanga, ali boksuje Stevanović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

6. MINUT - Pešić prolazi po levoj strani, ubacuje loptu u srce kaznenog. Interveniše Vujačić, ali lopta stiže do Rodića koji gađa dalji ugao. Ipak lopta odlazi pored stative Stevanovića.

4. MINUT - Posle kornera sa leve strane, Vujačić skače, ali lopta pored stative Borjana. Za sada opasniji Partizan.

3. MINUT - Borjan riskantno dribla ispred gol linije, a ispred njega je Rikardo. U nastavku akcije, Menig ne uspeva da dođe do lopte na nekoliko metara.

Partizanov gol ispod severne, a Zvezdin ispod južne tribine. Uprava crveno-belih u punom sastavu (Mijailović, Terzić i Mrkela) na stadionu u Humskoj. Tu je i gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Počinje 170. večiti derbi!

Domaćin u sivim dresovima, a gosti u crveno-belim.

18.05 - Pogledajte i detalje sa zagrevanja dve ekipe.

17.58 - U Kragujevcu takođe, u okviru plej-ofa, Radnički 1923 i Vojvodina su odigrali 2:2. Strelci za domaćina su bili Luka Milunović (6. minut) i Ljubiša Pecelj (54.), a za goste iz Novog Sada Dejan Zukić (18.) i Filip Malbašić u 88. minutu. 

17.52 - U drugom meču u plej-of grupi, Voždovac je kao gost pobedio Novi Pazar sa 1:0. U drugom minutu sudijske nadoknade pogodio je Borisav Burmaz.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pogledajte i atmosferu sat vremena pre početka meča u Humskoj, u kojoj danas neće biti navijača.

Podsetimo, prethodni derbi rešio je Aleks Vigo koji je danas starter.

Kada je reč o postavi Partizana, uočljiv je povratak Dijabatea, kao i da je Natho na klupi. Za crveno-bele se može reći da je manje-više očekivano.

17.20 - Poznati su starteri:

PARTIZAN: Stevanović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Pantić, Kolorado, Dijabate, Jović, Menig, Rikardo.

Rezerve: Popović, Baždar, Fejsa, Ilić, Jevremović, Natho, Pavlović, Saničanin, Šehović, Stjepanović, Živković.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović, Kanga, Bukari, Katai, Ivanić, Pešić.

 

Rezerve: Vasiljević, Azarov, Gobeljić, Kangva, Mitrović, Mituljikić, Nikolić, Prucev, Rakonjac, Spajić, Srnić.

16.50 - Čeka se objava startnih postava

Utakmica će početi u 18.30, a uz naš tekstualni prenos možete i da pratite onaj na Premiumu 1 TV Arena sport.

Glavni sudija će biti Dejan Trifković kome je ovo debitantski večiti derbi. Pomagaće mu Svetozar Živin, Goran Beljin, a za četvrtog abitra, određen je Marko Ivković. U VAR sobi biće Pavle Tomić i Milovan Ristić.

 

Podsećamo i na izjave šefova stručnih štabova.

- Uvek prilazimo maksimalno ozbiljni sa istim stavom da dobijemo. Neće se ni sada promeniti. Ranjeni lav je najopasniji, ali imamo kvalitet i samopouzdanje da izađemo kao pobednici - rekao je Milojević.

- Veoma teška situacija, ali se to ne može izbeći. Mi možemo da pokažemo karakter ako ga imamo. A verujem da ga imamo. Imamo i problema jer Belić ima kartone i to je problem sa bonus igrača. Tražićemo neka rešenja - kazao je Duljaj.

 

Superliga, 2. kolo plej-ofa (32. kolo)

Sreda:

Novi Pazar - Voždovac 0:1

(Burmaz 90+2)

Radnički 1923 - Vojvodina 2:2

(Milunović 6, Pecelj 54 - Zukić 18, Malbašić 88)

18.30 Partizan - Crvena zvezda

Četvrtak:

18.30 TSC - Čukarički

 

Superliga, 2. kolo plej-auta (32. kolo)

Utorak:

Mladost GAT - Kolubara 1:0

(Maksimović 31 p)

Sreda:

Mladost Lučani - Napredak 0:1

(Jovanović 81)

Četvrtak:

14.30 Spartak - Javor

16.30 Radnik - Radnički Niš

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike