Da li znate kada je Zvezda poslednji put odnela bodove iz Humske? Igrao je čak i Vlahović! (VIDEO)

26.04.2023

17:10

0

Autor: A. S.

Bilo je davno, ali danas je druga priča

Da li znate kada je Zvezda poslednji put odnela bodove iz Humske? Igrao je čak i Vlahović! (VIDEO)
Dušan Vlahović u okršaju sa Zvezdinim igračima - Copyright MN Press

Danas se na stadionu u Humskoj ulici igra 170. večiti derbi, verovatno jedan od retkih u kome će rezultat biti važan samo akterima i okorelim navijačima. A pitanje je koliko će i njima.

Partizanu "gori pod nogama" ukoliko planira da naredne sezone igra u Evropi, mesto u Ligi šampiona je odavno pod upitnikom, s obzirom da crno-beli zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli. Sa druge strane, Crvena zvezda je već i matematički obezbedila titulu, što su i proslavili, pa sada igra samo za bodove i prestiž.

Ali, derbi kao derbi, i dalje nosi neku draž, pa nema sumnje da će od 18.30 biti interesantno u Humskoj, iako se igra bez prisustva navijača, zbog kazne crno-belih iz poslednjeg meča ligaškog dela, kada su pristalica Partizana ušle u sukob sa policijom na meču sa Čukaričkim.

Ako je pak nešto na strani Partizana danas, to je tradicija. Bedemi stadiona u Humskoj ulici nisu srušeni od 2016. godine.

Bilo je to u sezoni 2015/16 godine kada je na klupi crveno-belih bio Miodrag Božović, a Zvezda je pred gostovanje imala ogromnih +29 bodova. 

U 150. večitom derbiju, ostvarili su pobedu sa 2:1, golovima Ibanjeza i Vijeire. Interesantno, ali akter tog derbija bio je i tada 16-godišnji Dušan Vlahović.

Nakon tog poraza, usledila su dva trijumfa crno-belih i čak pet nerešenim rezutatom.

A kako će biti danas, videćemo oko 20.30.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike