Zvezdina Kobra je tada presudila Partizanu! Na današnji dan odigran je 90. "večiti derbi" (VIDEO)

22.03.2023

06:55

0

Autor: D. N.

Crveno-bele je vodio Popović, crno-bele Osim, a odlučila je penal serija

Zvezdina Kobra je tada presudila Partizanu! Na današnji dan odigran je 90. "večiti derbi" (VIDEO)
Darko Pančev realizuje odlučujući penal - Copyright Printscreen/YouTube/Crni Guja

Tačno na današnji dan, 1992. godine odigran je 90. "večiti derbi", ali je posle 90 minuta bilo "samo" 0:0. Kako su tadašnje propozicije nalagale, morao je da se zna pobednik, pa su se izvodili penali.

Imali su crveno-beli nekoliko prilika, Iliji Iviću je poništen gol zbog ofsajda, pa je na semaforu, na kraju ostalo 0:0. Što bi se reklo najnepopularniji rezultat.

Na kraju krajeva je slavila Crvena zvezda, sa 4:2, a precizni sa bele tačke bili su Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović, Elvir Bolić i Darko Pančev. Neuspešan je bio Miodrag Belodedić, dok su za Partizan pogodili Slobodan Krčmarević i Budimir Vujačić. Penal nisu realizovali Predrag Mijatović i Zlatko Zahović.

Penal za pobedu, ujedno i jedan bod uspešno je izveo Pančev, "Kobra" sa Vardara.

Printscreen/YouTube/Crni Guja
 

Ovaj derbi je obećavao, s obzirom na imena koja su bila u oba tima. Na jednoj strani, (između ostalih) bili su tu igrači iz generacije koja je postala prvak Evrope i sveta, Ilija Najdoski, Vladimir Jugović, Darko Pančev, Dejan Savićević, Siniša Mihajlović...

A na drugoj, za klub iz Humske igrali su Darko Milanič, Zlatko Zahović, Predrag Mijatović, Branko Brnović, Slobodan Krčmarević... Treneri su bili (na žalost danas pokojni) Vladica Popović i Ivica Osim.

MN Press
 

Na kraju je sve rešeno u penal "obračunu".

Zanimljivo je da je i prvi "večiti derbi" iz te sezone, kada je Partizan bio domaćin rešen posle penala. U Humskoj je bilo 2:2, a ponovo je posle penala bila uspešnija Zvezda.

Pogledajte i najzanimljivije detalje iz utakmice sa stadiona Crvene zvezde. Prema nekim izveštajima bilo je oko 80 hiljada gledalaca.

Inače, na kraju te sezone, kada je potpuni raspad SFRJ već bio izvestan, samim tim i fudbalske lige, prvak je bila Zvezda. Crveno-beli su imali 50 bodova, Partizan 46, Vojvodina 42, OFK Beograd 41...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike