KRAJ 3. dana Mundijala: Saudijska Arabija zasenila sve druge, dva meča nisu ni vredna pomena, Francuzi lako sa "kengurima"!

22.11.2022

19:11 >> 21:10

0

Autor: A. S.

Okončan je treći takmičarski dan na Svetskom prvenstvu u Kataru

KRAJ 3. dana Mundijala: Saudijska Arabija zasenila sve druge, dva meča nisu ni vredna pomena, Francuzi lako sa "kengurima"!
Olivije Žiru i Usman Dembele - Copyright AP Photo

Svetski šampionat u Kataru polako se zahuktava, pa su tako trećeg dana Mundijala na programu bile četiri utakmice.

Dan su otvorili, u novom terminu, od 11 sati, jedan od favorita Argentina i Saudijska Arabija (1:2), potom su od 14 sati na terenu bili Danska i Tunis (0:0), dok je popodnevni termin, od 17 sati bio rezervisan za Meksiko i Poljsku (0:0). Dan su zatvorili, utakmicom od 20 sati aktuelni svetski šampion Francuska i Australija (4:1).

BLOG UŽIVO:

22.06 - Još jedan podsetnik za kraj trećeg dana Mundijala u Kataru.

Sutra su na programu sledeći mečevi:

Maroko - Hrvatska 11.00

Nemačka - Japan 14.00
Španija - Kostarika 17.00
Belgija - Kanada 20.00

Hvala na poverenju!

22.01 - Kraj meča! Rezultat se od pogotka Žirua nije menjao, zaslužena pobeda i uspešan start turnira za ekipu koja brani trofej Svetskog prvenstva.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

21.34 - Žiru za velikih 4:1! Mbape je sa leve strane savršeno ubacio loptu na peterac, a centarfor Milana je upisao drugi pogodak na meču.

AP Photo
Olivije Žiru i Usman Dembele

21.31 - Mbape za 3:1! Najbolji mladi igrać sa prošlog svetskog prvenstva i zvezda PSŽ-a za najverovatnije tri boda "trikolora". Glavom je bio precizan, savladao je Rajana skočivši između dvojice defanzivaca Australije.

21.22 - Francuska je ta koja diktira tempo igre, sve je bliže trećem pogotku i verovatno bi istim stavila tačku na susret. Australija preti iz polukontri, međutim, nedovoljno da ugrozi zadnju liniju ekipe Didijea Dešana.

20.48 - Stativa Australije! Malo je falilo da ponovo bude nerešeno, Džekson Irvin je bio zamalo neprecizan.

20.32 - Žiru za preokret!

Izgleda da su "kenguri" samo imali sreće na početku...

20.28 - Izjednačio branilac titule!

Rabio glavom vratio "trikolore" u život.

20.19 - Prinudna izmena u selekciji Francuske dogodila se već u 13. minutu. Povredio se Lukas Ernandez, a zamenio ga je rođeni brat Teo. Košmarni početak za "trikolore" na Mundijalu.

Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
Ibraim Konate i Mičel Djuk u duelu

20.09 - Australija vodi protiv Francuske! Gudvin je strelac, "sokerusi" vode od 9. minuta!

19.20 - Fudbaleri Meksika i Poljske odigrali su nerešeno 0:0 u drugoj utakmici C grupe na Mundijalu.

Najzaslužniji za bod Sombrerosa je golman Galjermo Očoa koji je odbranio penal Robertu Levandovskom u 58. minutu i tako još jednom pokazao da je majstor za penale.

18.15 - Dosuđen je penal za Poljsku, a loptu je, naravno, uzeo Levandovski, ali sjajni golman Meksika Očoa ga je pročitao i odbranio!

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
 

Ovo je drugi uzastopni penal koji Levandovski promašuje. Pre toga je u Barseloni šutirao protiv Almerije, ali ni tada nije bio precizan.

17.25 - Piksiju stigla najslađa poruka podrške, ovo je preslatko.

15.55 - Prva "nula" na šampionatu. Danska i Tunis bez golova. Mogla su oba tima do bar jednog pogotka, ali su na kraju defanzivne linije bile uspešnije.

15.31 - Tražili su Tunižani penal, zbog navodnog igranja rukom danskog fudbalera, ali samo korner

15.22 - Danska želi da promeni rezulat, nižu se napadi, ali ni Tunis nije bezazlen.

15.16 - Poništen gol Danaca, zbog ofsajda, ali nešto se menja na ovom meču, izgleda da ipak neće biti nule

14.50 - Poznato ko sudi Srbija - Brazil. FIFA se odlučila za istog arbitra kao pre četiri godine, na Mundijalu u Rusiji, odluka je pala na Irancu Alirezi Faganiju.

 

14:27 - Mreže miruju na meču Danska - Tunis. Afrička selekcija bila bliža vođstvu, mali ofsajd sprečio novu malu senzaciju u Kataru.

14:24 - Zanimljivo je da su Saudijci napravili podvig savladavši Lea Mesija koji je sam dva puta skuplji od njihove kompletne ekipe.

14.07 - Komentator utakmice Saudijska Arabija - Argentina bio je baš u velikom emotivnom naboju kada je njegova ekipa postigla vodeći gol. Toliko je sreće emitovao da se opravdano postavljalo pitanje da li će mu srce izdržati udar adrenalina zbog pogotka Al Davsarija.

13.37 - Nemačka će u meču sa Japanom biti oslabljena. Leroj Sane zbog povrede preskače prvi meč na Mundijalu, saopštio je danas Fudbalski savez Nemačke.

Sane je osetio bol u kolenu, zbog čega je propustio trening, pa je iz predostrožnosti odlučeno da preskoči i utakmicu sa Japanom.

13.07 - Saudijska Arabija je napravila veliko iznenađenje, savladana je Argentina, jedan od glavnih favorita sa 2:1!

12.58 - Golman Saudijske Arabije nokautirao je svog defanzivca, Al Šaranija, u skoku! Bio je to udarac kolenom u glavu. Akcija Argentine se nastavila, a slovenački arbitar nije prekidao meč. O ovome će se polemisati. Na kraju, defanzivca su izneli sa terena.

12.46 - Al Uvajs je definitivno junak meča. Odbranio je još jedan šut Mesiju

12.15 - 2:1 za Saudijsku Arabiju!!! Kakav preokret, ko bi rekao!!! Al Davsari je sa levog krila pocepao mrežu!

Tanjug/AP
 

 

12.10 - Mesi nije sačuvao loptu na polovini rivala, pa je Saudijska Arabija došla pred gol Romera, Al Šehri je bez većih problema, pored defanzivca gaučosa, pogodio za 1:1!

12.06 - Na stranicama najvećeg sportskog portala "Globo Esporte" prikazan je profil Dušana Tadića.

11.35 - Snimak VAR kamere je pokazao da se Lautaro nalazio u ofsajdu zbog isturenog ramena.

11.30 -  Argentincima se u dva navrata poništava gol zbog ofsajda, prvo Mesiju, pa i Lautaru Martinezu. Saudijska Arabija ne igra loše, ali pokazuju naivnost u odbrani kada treba reagovati na "drugu loptu".

11.19 - Ljubimac navijača Partizana Brazilac Everton Luiz ispričao je medijima u svojoj zemlji šta mogu da očekuju od utakmice protiv Srbije.

11.10 - Gooool, Mesi 1:0 za Argentinu protiv Saudijske Arabije!

Tanjug/AP
 

11.09 - Penal za Argentinu! Igra se 9. minut, slovenački sudija Vinčić pozvan je iz VAR sobe da vidi jednu spornu situaciju u kaznenom Saudijske Arabije tokom kornera za "gaučose". Nakon pregledanog snimka dileme nije bilo! Šansa za Mesija da se upiše u strelce!

 

 

10.42 - Nakon što je FIFA juče zabranila kapitenima nošenje traka sa natpisom "One love", danas su zahtevali od Belgijanaca da uklone natpis "Ljubav" sa unutrašnje strane kragne!

10.19 - Rišarlison opleo po nemačkim novinarima zbog teksta o Nejmaru. Bild je objavio tekst pod naslovom "Nejmarov napad arogancije", nakon što je golgeter dodao i šestu zvezdicu na grb nacionalnog tima u znak nove Boginje, i to još pre početka Mundijala.

09.51 - Drugog dana Svetskog fudbalskog prvenstva, utakmice su imale neobično duge sudijske nadoknade, pa se oglasio i predsednik sudijske komisije FIFA, Pjerluiđi Kolina i objasnio razloge.

- Već smo u Rusiji krenuli sa preciznijim merenjem nadoknade, a rekli smo svima sada, da ne budu iznenađeni kada vide četvrtog sudiju sa velikom brojkom za nadoknadu. Bilo da je reč o šest, sedam ili osam minuta. Ako želite da imate više vremena igre, potrebno je i više nadoknade. Razmislite malo. Ako smo videli tri gola, a slavlje traje minut i po, već smo time izgubili pet minuta. Želimo da budemo dosledni, a još ako se uključi VAR, već se izračuna sve na precizan način - rekao je Kolina.

Inače, oba poluvremena između Engleske i Irana, kao i druga poluvremena na utakmicama SAD – Vels i Senegal – Holandija, bila su poluvremena sa najdužim sudijskim nadoknadama u istoriji svetskih prvenstava.

 

09.16 - Srbija je juče trenirala kompletna, Aleksandar Mitrović se vraća u takmičarski ritam, a savete svakodnevno dobija od selektora Stojkovića.

MN Press
 

 

09:07 - Brazilci su uvežbali koreografiju za prvih deset golova na Mundijalu u Kataru. Čak deset različitih radovanja brazilskog tima otkrio je novinarima Rafinja.

08.46 - Domaćini optuženi da plaćaju lažne navijače. Snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju ista lica kako navijaju za više nacionalnih timova, što je izazvalo polemiku u medijima, a na kraju se oglasio i Vrhovni komitet.

 

Ponedeljak je nagovestio interesantan Mundijal. Amerikanci su Velsu poklonili remi, Holandija je bila sigurna u duelu sa Senegalom, dok je pobeda Engleza nad Iranom, ostala u senci strašne povrede golmana azijske reprezentacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike