KRAJ 2. dana Mundijala: Ameri poklonili remi Velsu! Trijumfi Holanđana i Engleza u senci strašne povrede!

21.11.2022

22:27

0

Autor: A. S.

Drugi dan donosi nam interesantne okršaje

KRAJ 2. dana Mundijala: Ameri poklonili remi Velsu! Trijumfi Holanđana i Engleza u senci strašne povrede!
Detalj pred početak meča SAD i Velsa - Copyright Profimedia

Nakon jučerašnje svečane ceremonije koja je zasenila mnoge ranije događaje, u Dohi je otvoreno toliko čekano Svetsko prvenstvo u fudbalu, a za nama je drugi dan.

Na programu najvažnije svetske fudbalske smotre bile su tri utakmice. Dan su od 14 sati otvorili Engleska i Iran (6:2), posle njih na teren su izašli Senegal i Holandija (0:2), dok su u udarnom terminu, od 20 sati, SAD i Vels odigrali bez pobednika (1:1).

Blog uživo

23.22 - Možda jeste pomalo neuobičajeno, ali titulu dobitnik dana dobio je selektor Engleske Garet Sautgejt

23.03 - Za gubitnika 2. dana Mundijala izabrali smo golmana Senegala Eduarda Mendija.

22.50 - Za vas smo pripremili najbolje fotografije 2. dana Mundijala.

22.01 - Posle 11 minuta nadoknade vremena završen je meč SAD i Velsa. Prvi put na ovogodišnjem Mundijalu utakmica je okončana podelom bodova - 1:1.

21.42 - GOOOOOL!!!! Vels je izjednačio iz penala. Geret Bejl se prvo izborio za najstrožu kaznu, a potom u 82. minutu sigurno zatresao mrežu Amerikanaca.

21.17 - Ističe sat igre na utakmici SAD i Velsa, koji u dosadašnjem toku meča nije uspeo ozbiljnije da ugrozi rivala.

Profimedia/COLORSPORT USA
 

20.37 - GOOOOL!!!! Vodi SAD golom Vee. Izveli su Amerikanci munjeviti napad, Pulišić je maestralno proigrao svog saigrača između defanzivaca Velsa, a ovaj je rutinski poslao loptu pored istrčalog golmana rivala.

20.33 Isteklo je prvih pola sata na meču SAD i Velsa i dosad nije bilo velikih uzbuđenja. Deluje da obe selekcije prevashodno ne žele da prime gol.

 

 

22.20 - Japanski navijači koji su stigli u Dohu svojim postupkom su oduševili Katarane. Domaćini Mundijala nisu mogli da se načude ovim potezom, po svemu viđenom, nesvakidašnjih gostiju.

20.10 - Počeo je poslednji meč dana u kojem se sastaju SAD i Vels.

19.33 - Poraženi su Senegalci od Holandije na startu Mundijala, ali su njihovi navijači ostavili fantastičan utisak u Dohi.

 

 

 

 

 

 

19.01 - KRAJ! Holandija je savladala Senegal 2:0!

18.59 - GOOOOOL!!!! Holanđani su overili pobedu. Depaj je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Mendi je kratko odbio loptu, na koju je natrčao Klasen i poslao je u mrežu u 9. minutu nadoknade vremena.

18.45 - GOOOOL!!!!! Vodi Holandija golom Gakpa u 84. minutu. Na svom debiju na Mundijalu, Holanđanin je iskoristio odličan centaršut De Jonga, Mendi je zaplivao u prazno i "lale" su povele iz prvog šuta u okvir gola.

18.30 - Nije se mnogo promenila slika na meču Holandije i Senegala u drugom poluvremenu. Prošla je polovina igre u nastavku meča, rezultat je 0:0, ali su Senegalci nešto opasniji nego u prvih 45 minuta.

Profimedia
 

18.12 - Orlovi su spremni za Brazli! Fudbaleri Srbije Darko Lazović i Nikola Milenković optimisti pred meč prvog kola na Mundijalu.

- Bićemo pod velikim pritiskom, maksimalno spremni na ono što nas očekuje. Mnogo je bitan način na koji otvaramo prvenstvo. Borićemo se i učiniti sve za dobar rezultat. Vreme leti, kao i tokom svakog Mondijala. Družimo se, igramo „Mafiju“, gledamo utakmice. Uživamo - ističu Orlovi.

17:50 - Završeno je prvo poluvreme. Holandija je bila nešto konkretniji rival od Senegala, ali nije mnogo toga zanimljivog viđeno u drugom meču A grupe Mundijala. Podsetimo, sinoć su prvenstvo sveta otvorili Katar i Ekvador.

17:20 - Počela je druga utakmica dana. Po mišljenju mnogih i najzanimljivija. Koplja su ukrstili Senegal i Holandija, posle dvadesetak minuta igre još nema golova.

Profimedia
 

16.20 - Englezi su bili surovi u svom prvom meču na Mundijalu. Gordi albion do vrha je napunio mrežu Irana.

14.26 - Bivši fudbaler Crvene zvezde Refik Šabanadžović istakao je da bi Srbija i Hrvatska mogle da iznenade na Mundijalu.

- Hrvatska i Srbija imaju dobre reprezentacije. Uspeh je da prodju u drugi krug, ali oni bi mogli da budu potencijalna iznenadjenja na SP. Dosta zavisi od žreba, koji je sigurno lakši za Srbiju. Hrvatska je sa Dalićem na prethodnim šampionatima pokazala da može. Stojkovoić je, sa druge strane, ulio to samopouzdanje, koje je nedostajalo Srbiji. Dobro se sećamo da je rekao da će se plasirati na SP bez obzira što je Srbija bila u grupi sa Portugalijom. I oni imaju dobre šanse, ali je najbitnije da prodju grupu - rekao je Šabanadžović.

14.15 - Drama u meču Irana i Engleske! Centrirao je Kejn sa desnog krila, a u šesnaestercu rivala došlo je do strašnog sudara glavama defanzivca i golmana. Čuvar mreže je prošao gore, načinjena je pauza desetak minuta, uspeo je da ustane, ali nakon dva kontakta sa loptom, ponovo završio na travi. Teren je napustio na nosilima.

Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
 

 

13.51 - Sedam federacija reprezentacija učesnica Mundijala u Kataru, samo nekoliko sati pre početka programa drugog dana, zatražilo je od svojih kapitena da ipak ne nose trake sa natpisom "One love".

13.49 - Bufon navija za Kamerun! Legendarni golman je naklonjen ovoj selekciji iz mlađih dana, što je ostalo do danas.

- To je oduvek bila moja druga reprezentacija. Moj tim iz Serije B... Dopali si mu se na Mundijalu 1982, ali od 1990. imaju moju punu podršku. Igrači poput Nkonoa, Mile, Oman-Bijika... za mene su heroji. Ceo sastav Kameruna iz 1990. nosim u srcu i znam napamet sva imena - ispričao je Bufon za RadioUno.

Italijan je javnu podršku dao reprezentativcima Irana, koji su na Mundijal stigli u eku narodnih protesta u svojoj zemlji.

- Njihovo prisustvo na Svetskom prvenstvu je ispravno. Sport je meritokratija i oni su zaslužili ovo učešće i priliku da se takmiče. Neka to bude način da se pošalje signal kolektivne humanosti. Živeli iranski igrači.

13.39 - Uskoro počinje prva utakmica drugog dana između Engleske i Irana, a evo kako izgleda svlačionica ekipa pred meč.

 

 

13.27 - Fudbaldska legenda Predrag Mijatović veruje u selekciju Srbije, napominjući da je ambijent u timu nešto što može da odvede naše momke daleko na Mundijalu.

11.58 - Oglasio se i Kristijano Ronaldo i progovorio o famoznom intervjuu Pirsu Morganu, ali i ponašanju ostalih igrača,

 

10.37 - Argentinska voditeljka, Dominik Mecger, prijavila je da je opljačkana nedugo nakon što je stigla u Katar. Međutim, pravi šok usledio je kada je prijavila slučaj policiji, a tamo su je upitali da bira kako će osoba biti kažnjena.

 

 

9.18 - Odbrambeni fudbaler Irana, Ehsan Hadžsafi izjavio je da iranska reprezentacija želi da bude "glas" naroda na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Razlog su protesti za prava žena koje tamošnje vlasti potiskuju. Hadžsafi je takođe uputio "saučešće porodicama žrtava".

8.31 - Neke od osam najboljih selekcija sveta pobunilo se zbog natpisa na kapitenskim trakama, a kapiteni su najavili pobunu protiv FIFA.

Borba za prava LGBT zajednice se nastavlja i u Kataru, a da li će danas sa trakom na ruci izaći Kejn i Bejl, pratićemo.

7.58 - Holanđani oslabljeni, Memfis Depaj zbog povrede bedra propušta meč sa Senegalom, potvrdio je selektor Holandije Luj van Gal.

Depaj je drugi najbolji strelac u istoriji holandske reprezentacije sa 42 postignuta gola na 77 mečeva, pa je jasno da će to biti veliki udarac za lale.

7.17 - Srbija je tokom noći dobila još jedan vid podrške - Kula Beograd sijala je u čast Piksijevih orlova.

 

 

Prvog dana, domaćin je poražen od Ekvadora sa 2:0, ali takođe, ono što je zabrinulo fudbalski svet, jeste i stampedo među navijačima, do koga je došlo kada je policija loše procenila broj ljudi koje je pustila u prostor predodređen za praćenje mečeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike