Snimak navijača pravi novi haos na Mundijalu: Katar optužen da plaća lažne pristalice, oglasio se i Vrhovni komitet! (VIDEO)

22.11.2022

07:47

0

Tekući Mundijal susreće se sa brojnim problemima pored terena

Snimak navijača pravi novi haos na Mundijalu: Katar optužen da plaća lažne pristalice, oglasio se i Vrhovni komitet! (VIDEO)
Navijačica čeka početak meča na Al Bajtu - Copyright Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Još od momenta kada je Katar dobio organizaciju Svetskog prvenstva, bilo je jasno da će biti nesvakidašnji Mundijal. Međutim, kako se bližio početak, sve više se govorilo o raznim temama koje nisu direktno povezane sa terenom i fudbalom, pa je na pomolu bilo i nekoliko skandala.

Dva dana po početku, na terenu još uvek nema drame, ali, ne miruje sa strane. 

Naime, organizatori su više puta, na nekoliko načina probali da ospore ono što su mediji objavljivali, pa se tako oglasio i Vrhovni komitet Katara i to zbog navoda da na i oko stadiona ima lažnih navijača.

- Veliki broj „novinara i komentatora“ na društvenim mrežama tvrdi da su klipovi navijača zapravo lažni i da na njima nisu navijači, već uljezi. Smatramo te tvrdnje razočaravajućim. Dva dana ostalo je do početka FIFA svetskog prvenstva u Kataru, a iščekivanje ključa među navijačima. Navijači brojnih reprezentacija Katar nazivaju svojim domom i doprineli su da lokalna atmosfera dostigne vrhunac organizujući parade širom zemlje i na taj način dočekujući brojne goste - navodi se u saopštenju.

Sve je krenulo sa pretpostavkom da se nalazi preveliki broj istih lica na stadionima, a navodno su pojedini novinari tvrdili da domaćin plaća "lažne navijače".

 

 

Nije isključeno da su ova lica kupila i čitav paket ulaznica, ali se takođe govori i o bojkotu Mundijala domaćih navijača zbog velikog broja nastradalih radnika tokom izgradnje stadiona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike