Mijatović veruje u Srbiju: Orlovi imaju nešto što niko nema na Mundijalu!

21.11.2022

12:25

0

Fudbalska legenda ističe da ova generacija ima veliku šansu u Kataru

Mijatović veruje u Srbiju: Orlovi imaju nešto što niko nema na Mundijalu!
FR6zr-6XMAAGCEI - Copyright Promo/FSS

Fudbalska legenda Predrag Mijatović pričao je šansama reprezentacije Srbije na Mundijalu.

Bivši igrač Reala, Partizana smatra da Orlovi imaju nešto posebno, što druge selekcije nemaju u Kataru. 

- Srbija ima nešto što mali broj ekipa poseduje, a to je sjajan ambijent, fantastična atmosfera i to što svi igrači prate selektora, koji zna kako da ih motiviše, a to je jako bitno na ovakvoj vrsti turnira - kaže Mijatović za K1.

On se osvrnuo i na meč sa Brazilom, ističući da za protivnika imaju reprezentaciju koja je jedna od najvećih favorita za osvajanje titule na Mundijalu. 

- Da budem iskren, jako komplikovana i teška utakmica. Postoji teorija da ako se napravi rezultat to je plus više da se kroz ostale utakmice izbori osmina finala. Iskreno, ja bih voleo da igramo protiv nekog drugog tu prvu utakmicu, ali žreb je hteo tako. - Biće teška utakmica, ne plašimo se ni mi njih, ni oni nas. Ali, Bazilci su svesni da Srbija ima malo da izgubi, a mnogo da dobije. Brazil je favorit i igrački i istorijski, ali Srbija je pokazala da može da se bori sa najjačim selekcijama i Brazilu neće biti lako. Nadam se dobrom rezultatu.

Mijatović je još jedan osvrnuo na igrače Srbije, otkrivajući od koga se najviše očekuje u Kataru.

- Srbija ima dobar tim, igrače u dobrim klubovima gde su nosioci igre – Tadić, Mitrović, Vlahović imaju veliki kvalitet. Mada mislim da je najveći kvalitet ovog tima kolektiv, atmosfera što je jako bitno u današenjem fudbalu. Da se prate strategija trenera i da se uradi sve što se može da se pomogne saigraču koji može da da malo više. Drugi kvalitet je to što Srbija ima dvojicu napadača koji su golgeteri u ozbiljnim klubovima, Mitrovića i Vlahovića. Mitrović izlazi iz povrede, videćemo koliko će biti spreman da odmah pruži ono što se očekuje, a to su golovi - zaključio Predrag Mijatović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike