Voditeljku opljačkali u Kataru, ali pravi šok doživela u policiji: Dali su mi dve opcije! (VIDEO)

21.11.2022

09:37

0

Argentinka sve podelila u uključenju, ali i iznenadila u domovini

Voditeljku opljačkali u Kataru, ali pravi šok doživela u policiji: Dali su mi dve opcije! (VIDEO)
Dominik Mecger - Copyright Printscreen/twitter/estreyaystar

Svetsko prvenstvo u fudbalu juče je otvoreno u Kataru, a već prvog dana bilo je problema za organizatore, zbog stampeda navijača. Danas su kapiteni nekih od najboljih ekipa istakli da će nastupati sa kapitenskim trakama sa natpisom "One love" i tako pružiti podršku LGBT zajednici, a sada je na pragu i novi skandal.

Naime, argentinska voditeljka, Dominik Mecger, opljačkana je nedugo nakon što je stigla u Katar, a kada je rešila da prijavi slučaj, ostala je u šoku.

Njoj je, tokom snimanja priloga sa navijačima za televiziju „TN“, neko uspeo neprimetno da izvuče novčanik iz torbe. Kada je kasnije shvatila šta se dogodilo, rešila je da ispriča u uključenju za televiziju.

- Policija je tu, u blizini mesta gde se fanovi okupljaju. Prijavila sam slučaj i odmah su me odveli u jedan drugi deo gde se nalaze ljudi koji znaju engleski. Rekli su mi da ostanem mirna i da će brzo da reše slučaj. Poslali su me potom u drugu stanicu, tamo me muškarci nisu pogledali, niko me od njih nije ni konstatovao, a onda sam prešla u deo gde su žene i rekli su mi da moram da dam izjavu policajkama. Onda se dogodio jedan kompleksan momenat. Pitali su me kako želim da bude kažnjena ta osoba. Objasnili su mi da imaju kamere svuda i da će naći počinioca - izgovorila je Dominik i iznenadila sve.

 

 

Ali, to je bilo samo rešenje prvog problema.

- Nisam razumela pitanje, tražila sam da ponove, a žena me je upitala da li želim da počinilac bude osuđen na pet godina zatvora ili da bude deportovan. Pomislila sam tada da se možda ne razumemo, jer ni ona ni ja ne govorimo engleski kao maternji jezik. Ponovila mi je pitanje i rekla da ja mogu da odlučim o kazni za počinioca. Odgovorila sam da zaista ne želim da se stavljam u takvu poziciju i da ne mogu ja da odlučujem o takvim stvarima i da nisam sudija - kazala je voditeljka, pa nastavila:

- Iznenadila sam se baš mnogo. Znam da postoje kulturološke razlike, sve to mi je bilo jasno, ali ne nešto ovako. Samo sam joj rekla da želim da mi budu vraćene stvari. Uzeli su mi izjavu, preveli su to na arapski jezik, tražili su mi da potpišem sve to. Nisam razumela šta sve piše u toj izjavi, jer je na njihovom jeziku, ali su stvari mnogo drugačije nego kod nas.

Njen kolega je bio zbunjen onim što je čuo, pa je zamolio da sve ponovi još jednom.

- Izgleda da postoje tu neke razne opcije, kao neka vrsta ponude, pet godina u zatvoru ili deportacija. Samo sam htela da mi vrate stvari, pa neka oni odluče šta i kako dalje. Ona me je gledala čudno, tražila je da odlučim, odbila sam to da učinim. Ovo je zaista neko novo iskustvo za mene, nemam dovoljno reči da opišem kako je sve to izgledalo. Samo su mi ponavljali da ne brinem ništa, da se tu nalazi ogroman broj kamera koje su instalirali zbog Mundijala i da će sve biti brzo rešeno. Uzeli su kontakt telefon, imaju sve podatke koji su im potrebni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike