Senegalci bledi bez Manea! Mendi zaplivao u prazno i Holanđanima otvorio vrata trijumfa!

21.11.2022

18:05

0

Autor: 24sedam

Lale ostvarile prvu pobedu na Mundijalu

Senegalci bledi bez Manea! Mendi zaplivao u prazno i Holanđanima otvorio vrata trijumfa!
Copyright Tanjug/AP Photo/Ricardo Mazalan

Trijumfom Holanđana protiv Senegala kompletirano je prvo kolu A grupe na Mundijalu u Kataru. Dan pošto je domaća selekcija poražena od Ekvadora na otvaranju prvenstva sveta, izabranici Luja van Gala su tek u završnici meča uspeli da slome otpor afričke selekcije i slave 2:0 (0:0).

Bez prve zvezde tima Sadija Manea Senegalci nisu bili toliko opasni pred golom rivala. Posebno u prvom poluvremenu, kada su jedinu kakvu takvu priliku da ugroze Noperta imali posle pogrešnog dodavanja De Jonga ka Van Dajku. 

S druge strane, defanzivni bedem Siseovog tima delovao je gotovo besprekorno. Imali su Holanđani terensku inicijativu, ali to nisu uspevali da materijalizuju konkretnom situacijom pred golom Mendija, koji je na kraju poneo i epitet tragičara meča.

Kada je, u drugoj polovini drugog poluvremena delovalo da su Senegalci bliži golu i kada je Nopert bio na iskušenjima posle nekoliko veoma opasnih pokušaja Afrikanaca iz daljine, Holanđani su pravo ni iz čega došli do vođstva.

Igrao se 84. minut kada je De Jong uputio centaršut sa leve strane u kazeni prostor rivala. Čuvar mreže Čelsija je izuzetno loše procenio let lopte i zaplivao u prazno, pošto se ispred njega stvorio Gakpo i glavom je smestio u njegovu mrežu.

Bio je to prvi šut Holanđana u okvir gola na meču, a do kraja susreta uspeli da Van Galovi puleni da ostvare i ubedljiviju pobedu, pošto je u 9. minutu nadoknade vremena, na odbijenu loptu Mendija posle šuta Depaja, natrčao Klasen i overio trijumf Lala.

Grupa A, 1. kolo

Nedelja
Katar - Ekvador 0:2 (0:2)
/E. Valensija 16p, 31/

Ponedeljak
Senegal - Holandija 0:2 (0:0)
/Gakpo 84, Klasen 90+9/

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike