Partizane, da li je ovo ta sezona? Crno-beli imaju jedno "mora" - mora se biti prvak Srbije!

08.07.2022

19:21

0

Klub iz Humske ulazi u najvažniju sezonu Superlige sa ciljem da šampionski pehar vrati u svoje vitrine

Partizane, da li je ovo ta sezona? Crno-beli imaju jedno "mora" - mora se biti prvak Srbije!
FKP-FENER-02-07-2022-8341-NASLOVNA - Copyright FK Partizan

Sezona 2016/17 poslednja je u kojoj su fudbaleri Partizana osvojli titulu prvaka Srbije. Sezona 2022/23 obeležena je kao sezona povratka na vrh.

Nije da slično nismo slušali i prethodnih godina, ali je titula ili izmicala crno-belima (prošla sezona) ili bila predaleko imajući u vidu bodovnu razliku na tabeli.

Pet šampionskih zvanja zaredom pripalo je Crvenoj zvezdi, a u Humskoj veruju da je tome došao kraj. Veći motiv od skidanja večitog rivala sa trona sigurno nikome u Partizanu nije potreban. Ali ga imaju!

 

 

Šampion Srbije će naredne godine igrati direktno u Ligi šampiona. A to, pored prestiža, znači i lepu količiu novca u kasi kluba, što povlači za sobom i mogućnost kupovine skupljih i boljih igrača, što bi trebalo da donese i bolje rezultate. I tako redom, pa ukrug...

Zbog svega toga ovo je i definitvno najvažnija sezoina u skorijoj istoriji FK Partizan. Iako takmičenje u Superligi počinju več sutra (subota) duelom u Ivanjici, iz crno-belog tabora može se čuti da ekipa još nije kompletirana. Pažljivo se, kako kažu, biraju potencijalna pojačanja. Nije cilj samo kupiti fudbalera, cilj je da taj fudbaler ostavi trag.

 

 

Sad, iako ekipa nije kompletirana, mora se reći da je pauza između dva prvenstva bila više nego burna i više nego radna u Humskoj.

Počećemo od novog lica na klupi Ilije Stolice, stručnjaka od koga se mnogo očekuje i koji će sigurno promeniti sistem igre crno-belih. Primetno je to bilo na pripremnim utakmicama, verujemo da će tako biti i na takmičarskim.

Dolazak Stolice poklopio se sa velikim brojem odlazaka. I to ne beznačajnih. Naprotiv. Klub su napustila neka velika fudbalska imena.

Da krenemo od kapitena Lazara Markovića kome je isteako ugovor, baš kao i Milošu Jojići, Lazaru Pavloviću, Aleksandru Miljoviću, Ivanu Obradoviću i Rajku Brežančiću, igračima koji i dalje nemaju novi angažman. Bojan Ostojić je i zvanično završio karijeru, a kao slobodni igrači otišli su i Nemanja Miletić u Omoniju, Lazar Pavlović u Novi Pazar i Milan Smiljanić u Mornar iz Bara.

Jedini igrač koji je doneo zaradu Partizanu je Marko Jevtović, koji karijeru nastavlja u Gazijantepu. Pričamo, naravno, o potvrđenim transferima. Blizu odlaska je i mladi napadač Marko Milovanović koga bi Almerija trebalo da plati pet miliona evra crno-belima.

Nisu se u Humskoj samo raskidali ugovori i prodavali igrači. Do ovog trenutka angažovano je pet fudbalera, a najavljuje se i još po neki igrač na zahtevnim pozicijama.

U klub su se vratili Zlatan Šehović iz Makabi Netanje i Svetozar Marković iz Olimpijakosa, stigao je Aleksandar Filipović, kao i dva stranca od koji se zaista mnogo očekuje. Patrik Andrade je već na prirpemama pokazao da "ume s loptom", a Fuseni Dijabate tek treba da se predstavi navijačima i javnosti.

Veliki znak pitanja stoji pored imena bonus igrača pošto je Nikola Terzić prerastao tu kategoriju, Lazar Pavlović otišao, a Marko Milovanović je pred odlaskom. Daleko od toga da u crno-beloj familiji nema talentovane i vredne dece, ali osim Nemanje Jovića (neko vreme neće biti na raspolaganu zbog povrede) niko nema bar podnošljivo iskustvo igranja u Superligi.

Konkurenti za "bonus" mesto u prvoj utakmici su Samed Baždar, Mateja Stašović, Vanja Vlahović i Mihajlo Petković, a procena je da će upravo potonji dobiti priliku da od starta zaigra u Ivanjici. Još jedno ime među mladim fudbalerima je svakako opcija, ali mladi Mihajlo Ilić zbog obaveza u omladinskoj reprezentaciji nije prošao pripreme sa klubom, pa će sigurno mroati da čeka na svoju šansu.

Najvažnija sezona samo što nije počela, Grobari se pitaju da li je to ta sezona, da li je konačno došao red na slavlje i prekid posta kada su u pitanju titule prvaka Srbije. U klubu se pitaju da li je došlo vreme da i tribine budu ispunjene pa da se zajedničkim snagama krene u boj.

Odgovori će početi da stižu kroz mečeve koje budemo gledali, a mi ćemo se držati stare floskule da "ništa unapred ne treba prognozirati". Ipak, kako kaže sportski direktor Ivica Iliev "ovo je jedan od najboljih timova Partizana dugo vremena unazad".

Nemamo razloga da ne verujemo, ostaje samo još da se u te reči uverimo i kroz igre i rezultate crno-belih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike