Javor nikad nije pobedio Partizan, svaka generacija se nada: U Ivanjici svesni tradicije i puni želja

08.07.2022

06:43

0

Crno-beli su jedini tim iz Superlige koga Ivanjčani nikad nisu savladali

Javor nikad nije pobedio Partizan, svaka generacija se nada: U Ivanjici svesni tradicije i puni želja
igor bondzulic - Copyright MN Press

Javor se ekspresno vratio u Superligu Srbije, a praktično nije stigao ni da se odmori, a već počinje nova sezona – istorijski gledano – najtežim mogućim izazovom: U Ivanjicu stiže Partizan!

To je jedini protivnik u Superligi koga Javor nikada nije pobedio. To je tradicija koje je trener Ivanjčana Igor Bondžulić i te kako svestan. Ovi rivali su poslednji put igrali nerešeno pre devet godina.

- Svi smo svesni da protiv Partizana već dugo nemamo pozitivan rezultat. Uopšte, kroz istoriju duela protiv njih, nismo nikada uspeli da ih pobedimo, to je jedini tim u Superligi koga Javor nikad nije pobedio. Svaka generacija se nada da je pravi trenutak da ona prekine tu tradiciju – rekao je Bondžulić, pa nastavio:

- Naravno i mi živimo u takvom ubeđenju. Ko god se bavi sportom, zna da ako nemaš pobedničke ambicije u bilo kom takmičenju, onda ne možeš ni da učestvuješ. Javor će protiv svake ekipe ići na bodove i pokušati da napravi pozitivan rezultat. Tako će biti i protiv Partizana, iako smo svesni da je kvalitet na njihovoj strani i da imaju šampionske ambicije. Mi ćemo probati da odigramo maksimalno odgovorno i nadam se da ćemo uz malo sreće uspeti da zabeležimo pozitivan rezultat.

Inače, Javor je u nekoliko navrata u tom periodu od pre 11-13 godina uspevao da izvuče bod protiv Partizana, pa čak i u gostima. A ako se pitate kada je Javor pobedio Crvenu zvezdu, bilo je to 2013, kada je u prvom kolu slavio čak 4:2!

Mnogi su tada predviđali i brz odlazak trenera Slaviše Stojanovića, ali je Zvezda te sezone osvojila titulu.

No, to je istorija, u fudbalu postoji samo sutra, a sutra od 20 sati na stadionu Javora domaćin dočekuje Partizan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike