Partizan je zvao direktno, majka mi je dala blagoslov da dođem: Veliko pojačanje crno-belih privilegovan što je u Humskoj

07.07.2022

14:05

0

Malijac je potpisao trogodišnji ugovor

Partizan je zvao direktno, majka mi je dala blagoslov da dođem: Veliko pojačanje crno-belih privilegovan što je u Humskoj
Fuseni Dijabate09 - Copyright FK Partizan/Foto Sandić

Fudbalski klub Partizan danas je promovisao i poslednje letnje pojačanje pred početak Superlige. U Humsku je stigao Fuseni Dijabate, te predstavljen na konferenciji za medije.

Nekada mladi reprezentativac Malija potpisao je trogodišnji ugovor, te crno-beli otvaraju novu sezonu jači za krilnog napadača, koji dolazi iz Trabzona.

Nakon uvodne reči sportskog direktora Ivice Ilieva, obratio se i novopečeni igrač Partizana.

- Velika je privilegija biti prihvaćen na ovaj način od kluba kao što je Partizan. Stidljiv sam, pa ne znam šta bih više rekao - kratko je poručio 27-godišnji Dijabate, koji je naveo da se nada da će igrati već naredne nedelje.

Medija je zanimalo koliko zna o novom klubu.

- Nisam veliki poznavalac srpskog šampionata. Poznavao sam Partizan zato što sam ih video prošle sezone i ostavili su na mene dobar utisak iako nisam znao mnogo o njima. To me je podstaklo da dođem da pomognem. Video sam da je to na obostranu korist. Meni igranje u Partizanu pomaže na mom putu ka Evropi - naveo je Dijabate, te se osvrnuo na trenutak poziva Ilieva i Stolice:

- Kada su me direktor i trener pozvali osećao sam veliko zadovoljstvo i počast da se toliko od mene očekuje. To je samo po sebi bio dovoljan razlog da pređem ovde. Moja majka se razume u fudbal i sugerisala mi je da prihvatim i dala mi je svoj blagoslov.

A otkrio je i šta je bilo presudno da prihvati ponudu crno-belih.

- Imao sam nekoliko ponuda, ali mi nisu značile kao Partizanova. Razlog je u tome što su drugi slali posrednike, a Partizan je zvao direktno.

Inače, Dijabate je bio deo reprezentacije Malija koju je Srbija savladala na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, na putu do titule.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike