Stolica je u jednu stvar 100 posto siguran: Partizan će se doživljavati na pravi način i nikome neće biti sladak zalogaj

08.07.2022

10:41

0

"Sad ćemo da zaboravimo sve što smo radili i zaigraćemo neki drugi sport"

Stolica je u jednu stvar 100 posto siguran: Partizan će se doživljavati na pravi način i nikome neće biti sladak zalogaj
Ilija Stolica - Copyright Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan počinje sezonu u domaćoj Superligi, tema za razgovor je mnogo, vremena nije falilo, a Ilija Stolica voli da odgovori detaljno na svako pitanje novinara, a nije da ih nije bilo. Cilj je svakako titula, crno-beli su spremni i jedva čekaju početak sezone, protiv Javora u Ivanjici.

- Ono što može da se kaže da je početak pred nama – rekao je Stolica na svojoj prvoj konferenciji za novinare pred takmičarsku utakmicu, pa nastavio:

- Mislim da smo uradili dosta dobrih stvari. Imali smo nikad kraće pripreme, svakom treneru fali vremena i prostora da radi. Mi smo napravili reset u ekipi, mnogo igrača je otišlo, mnogo je došli, a većina njih se vrlo brzo uklopila. Sa nestrpljenjem očekujemo početak te utakmice, verujemo da će nam pokazati neke stvari u sezoni u kojoj imamo najveće moguće ambicije.

U kakvom je stanju ekipa, ko će moći da igra, ko neće?

- Imali smo kompleksnu situaciju na pripremama. Mislim da je sam taj kasni dolazak uzrokovao da neki igrače preforsiramo ili ih stavimo u poziciju da igraju veliki broj minuta kada to nije bilo adekvatno za njih. To je donelo manje povrede, ali većina se oporavila. Raduje povratak Zdjelara, ali Fejsa već nekoliko dana ima virus i verovatno je nedostupan za sutrašnju utakmicu. Jović sigurno neće biti prisutan. Nije za očekivati da Dijabate bude u konkurenciji baš za sutra. Svi ostali su oporavljeni i konkurišu za utakmicu sutra.

Stolica je pojasnio da kod Ljubomira Fejse nije u pitanju koronavirus, već nešto drugo, a kasnije danas će se znati više.

Neizbežna tema bio je stanje terena…

- Razmišljao sam da li da pričamo više o tome na ovim konferencijama, jer često nailazimo na floskule da je teren isti za sve. Nije isti za ekipu koja napada i hoće da konstruiše nešto i za ekipu koja hoće da brani i da se bavi destrukcijom, ili opstrukcijom, protivničke igre. Teren je manji i pogoduje njihovoj ekipi i njihovom načinu igre. Jesu bili u PLS, ali gledali smo njihove pripremne utakmice. Cenim rad šefa stručnog štaba (Igora Bondžulića), znamo šta nas očekuje. Ne znamo samo za vremenske uslove, tamo je kišovito danas, kažu da će biti i sutra, videćemo.

Partizan je pokazao mnogo toga dobrog u tri pripremne utakmice, ali su taj period obeležile dve greške odbrane, kada su golmani loše izvodili loptu u prostor, koju su napadači lako "sekli" i realizovali. Da li ćete insistirati i sutra na takvoj igri ili ćete se prilagođavati, pogotovo zbog vremena?

- Ono što smo trenirali i sada ćemo sve to prekinuti i krenuti drugačije? Ja govorim, najčešće zimi, obično su timovi na pripremama u Turskoj ili Kipru, gde su dobri tereni i lepo vreme, pa onda kad se vrate ovde u sneg, onda kažu: sve ovo što smo trenirali, mi zaboravljamo i krećemo da se bavimo drugim sportom – odgovorio je uz osmeh, a onda objasnio:

- Greške su greške i one se dešavaju. Dok god je greška tehničke prirode i nešto što je moguće ispraviti, za mene je to prihvatljivo. Svaka greška koja je iz nepoštovanja igre i ideje je – neprihvatljiva. Greške golmana i defanzivnih igrača su posebne jer su vidljive, pa oni budu nepravedno osuđivani, ali dobro je što se nama to desilo u pripremnom periodu i znam da to mora da se desi pre ili kasnije. Važno je da nisu imali velike posledice, a bile su dobra škola.  

Stolica je u četvrtak proslavio rođendan, a na poklon od ljudi iz kluba dobio je tortu u obliku parnog valjka, pa da se pita: da li možete da obećate da Partizan nikome neće biti… sladak zalogaj, kako u Superligi, tako i u Evropi?

- To mogu. To sigurno mogu, ako postoji nešto u šta sam 100 posto siguran, to je to. Parni valjak će biti doživljavan na pravi način i nikome neće biti lako ni da pomisli da treba da igra sa Partizanom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike