Partizan pao zbog kratkovidosti svojih glavnih stratega! Vučelić, Vazura i Stanojević sada plaćaju cenu svojih loših procena

18.03.2022

12:41

0

Crno-beli u teškom padu forme zbog malog izbora igrača na klupi

Partizan pao zbog kratkovidosti svojih glavnih stratega! Vučelić, Vazura i Stanojević sada plaćaju cenu svojih loših procena
stanojevic3 - Copyright FK Partizan

Sa osam komada od Fejenorda, fudbaleri Partizana uzeli su ispisnicu iz Evrope. Trajalo je, pošteno rečeno, neočekivano dugo. Da je bilo kom partizanovcu ponuđeno u julu prezimljavanje u Evropi i dolazak u osminu finala Lige konferencija, većina bi se nepoverljivo nasmejala ponudi i reklo "POTPISUJEM".

Uz minimalna ulaganja tokom leta urađen je istorijski vredan posao. Ostvareno je sedam pobeda, četiri remija uz pet poraza, a kad se podvuče crta ispod finansijskog bilansa zarada prelazi iznos od 7.000.000 evra.

Usput su igrači prikupili veliko iskustvo, pojedinci su zablistali i već na prvom koraku pokazali da su svetla budućnost Partizana. To važi kako za Aleksandra Popovića, tako i za Nikolu Terzića, Marka Milovanovića, pa i Nemanju Jovića, koji je imao svoje dobre momente na samom početku kvalifikacija protiv Dunajske Strede i na kraju protiv  Fejenorda.

FK Partizan
 

Sve izgleda idealno, a nije tako. Kada bi "grobarska" duša bila fragmentirana kao hard disk, pa da folderi sa lepim momentima zatrpaju sve što je bilo loše ... I kreneš da premotavaš Jovićeve akcije protiv Slovaka, odbranjeni penal Popovića, gol Šćekića u revanšu sa Sočijem na asistenciju Terzića, Rikardovi golovi, zapostavljaš Saničanina protiv Fejenorda ili bunker protiv Anortozisa u Humskoj poslednjih pola sata ... Ne ide to tako, jer ne može se izvaditi lepo, a zaboravljati ovaj krah od marta baš kao što se evropsko teško odvaja od domaće scene. Realno, bila je ovo dugo jedna sezona za istoriju, sve dok se nije dogodio Napredak! Na stranu, i poraz od Zvezde u derbiju, pa i ispadanje od Fejenorda, ali 0:0 sa Kruševljanima predalo je večitom rivalu lidersku poziciju i sada je trka u Superligi pod njihovom kontrolom.

Partizan pada zbog kratkovidosti i neiskustva njegovih glavnih stratega. Niko od njih nikad nije dočekao Evropu u martu i zato nisu predvideli da će sa postojećim snagama doći do zida baš kada je potrebno podići formu i tako drobiti superligaške bunkere. Ko kaže da ovom Partizanu ne bi danas značilo prisustvo jednog Makija Banjaka i Sejdube Sume, nije iskren.

FK Partizan
 

Štoperska linija pokazala je još zimus mnogo slabosti u prijateljskim utakmicama, a nastavak sezone samo je dodatno učvrstio mišljenje da su Saničanin i Vujačić "zeleni" da bi nosili odbranu ekipe koja želi uspeh na tri fronta. Drugi ogroman problem je poslednji pas. Danilo Pantić još od priprema nije u kombinacijama za sastav zbog povrede i operacije kolena, dok Bibars Natho i sa polovinom onoga što ga je nekada činilo kompletnim fudbalerom veznog reda pokazuje da nema alternativu u Partizanu. Međutim, jesenas je nekog od viška glava bolela, pa je Sumi data sloboda da ode!

MN Press
 

Kalendar kaže da za Partizan nastupaju još teži dani! Ponedeljak donosi duel sa Radnikom u Surdulici, pa TSC u Humskoj i završnica na Banovom brdu protiv Čukaričkog. Zatim verovatno sa druge pozicije odlazak u plej-of, gde će Zvezda na svom stadionu biti domaćin 167. večitog derbija, a matematika otkriva da Stanojević 480 minuta nema pobedu nad Zvezdom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike