Bolji od legende Zvezde: Ben prestigao Pančeva po broju evropskih golova u crveno-belom dresu

18.03.2022

12:26

0

Napadač sa Komorskih ostrva stigao do 15. pogotka, sledeći izazov mu je Nikola Žigić

Bolji od legende Zvezde: Ben prestigao Pančeva po broju evropskih golova u crveno-belom dresu
ben - Copyright mnpress

Fardu Ben golom protiv Rendžersa stigao je do 15. pogotka u evropskim takmičenjima, i tako na večnoj listi prestigo legendu Crvene zvezde Darka Pančeva.

Napadač crveno-belih odigrao je 168 utakmica za klub sa Marakane, a u listu strelaca se upisao 75 puta.

Što se tiče evropskih mečeva, najefikasniji je bio u duelu protiv gibraltarskog kluba koji nosi isto ime kao i Stari kontinent - Evropa i postigao tri pogotka. 

Dva puta se upisivao u strelce protiv Spartak Trnave, Salcburga i Slovana, dok je po jednom pogađao u mečevima protiv Spartaksa, Suduve, Napolija, Milana, Kluža i sinoć protiv Rendžersa. 

Nisu mu to jedini evropski golovi, s obzirom na to da je u dresu Olimpijakosa dva puta pogodio protiv našeg Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Naredni izazov je Nikola Žigić sa 17 golova, potom Bora Kostić i Dušan Savić koji su postigli 20 pogodaka, dok je neprikosnoven Zoran Filipović koji se 27 puta upisao u strelce.

Kada je reč o fudbalerima koji trenutno nastupaju za Zvezdu, najbliži Benu je Aleksandar Katai sa 13 postignutih golova, što znači da je prestigao legende poput Stanislava Karasija, Miloša Šestića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike