Vau, šta da radim danas s ovim tipom? Vidić na sjajan način otkrio imena četiri najbolja napadača Premijer lige protiv kojih je igrao!

26.12.2021

18:42

0

Autor: 24sedam

Legendarni defanzivac opisao najopasnije rivale koje je čuvao

Vau, šta da radim danas s ovim tipom? Vidić na sjajan način otkrio imena četiri najbolja napadača Premijer lige protiv kojih je igrao!
profimedia-0038393466 - Copyright Profimedia

Jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena Nemanja Vidić na zanimljiv način je, za „Atletik“, opisao četiri najopasnija napadača s kojima se susreo tokom osmogodišnjeg mandata u Premijer ligi.

Interesantno, nekadašnji kapiten Mančester junajteda na ovaj mini spisak nije uvrstio bivšeg centarfora Liverpula i španskog reprezentativca Fernanda Toresa, s kojim je nekoliko godina vodio velike bitke u najvećem ostrvskom derbiju.

Ipak, drugi centarfor „redsa“ ostao je u sećanju legendarnom srpskom defanzivcu – Piter Krauč.

- Nikada pre toga nisam video igrača od dva metra. Igrao je za Liverpul, susreli smo se u Kup utakmici na „Enfildu“. Razmišljao sam: „Vau, šta da radim danas s ovim tipom?“ Onda sam video Belamija pored njega, ne baš sjajnog igrača sa loptom, ali veoma, veoma brzog. Pobegao bi u prostor, Kruč bi dominirao u vazduh. Nikada nisam video da neko na taj način igra fudbal – kazao je Vidić i nastavio:

- Dotad nisam igrao protiv centarfora koji pored sebe ima oštrog, brzog igrača. Znao sam kako da se nosim s nijma pojedinačno, ali ne i u isto vreme. Igrao sam u tandemu sa Vesom Braunom, bila je to teška i dugačka utakmica. Izgubili smo 1:0.

Neizostavan je bio Čelsijev superstar Didije Drogba.

- On je bio veoma pametan igrač, koji je ulazio u mozak defanzivcima. Bio je jak, uvek je razmišljao unapred. Razmišljao je: „Ako me protivnik gurne, pašću“ ili „Drugi put biću čvršći“. Postigao je toliko važnih golova, bio je veoma dosledan. Igrali smo jedan protiv drugog kada smo obojica bili na vrhuncu karijera.

U Vidićevom sećanju ostali su dueli sa zvezdama iz Argentine i Urugvaja – Serhijom Aguerom (Mančester siti) i Luisom Suarezom (Liverpul).

- Uveren sam da je Aguero rođen kao defanzivac. On zna gde će lopta doći i gde može da napadne. Igrao sam protiv njega kada su nas pobedili u sezoni Dejvida Mojesa 4:1. Suarez je energičan, drugačiji je od Aguera, koji ne trči svih 90 minuta. Luis je igrač koji koristi instinkt. Sve radi na mahove, mislim da ni ne zna šta tačno pokušava, ali mu uspeva. Lopta će proći kroz noge defanzivcu i ljudi će reći da je to slučajno, ali on ima moć da to uradi – rekao je Nemanja Vidić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike