Junajted podsetio na božićni poklon: Dan kada je Nemanja Vidić stigao na Old Traford

25.12.2021

15:51

0

Saradnja Vidića i Mančester junajteda izrasla je u jednu prelepu sportsku priču

Junajted podsetio na božićni poklon: Dan kada je Nemanja Vidić stigao na Old Traford
Aleks Ferguson i Nemanja Vidić - Copyright Profimedia

Sada već davne 2005. godine, na katolički Božić, Ostrvo i Premijer liga, na trenutak su napravili pauzu - u Mančester Junajted je stigao Nemanja Vidić.

Formalnosti i sam potpis nisu bili načinjeni, ali Junajted je tada ponosno želeo da navijačima uruči poklon, pregovori sa štoperom su bili završeni, a srpski fudbaler se pakovao i iz Rusije kretao put Engleske.

Na ovu priču, podsetili su danas Crveni đavoli na zvaničnom sajtu, te naveli i da se tada pričalo da je to bila trka sa Liverpulom, pa je zato i objava načinjena na veliki praznik.

U stvari, bilo je mnogo drugih interesovanja za centralnog beka i moskovski Spartak je želeo da ga zadrži, pošto je još uvek imao dugoročni ugovor u ruskoj prestonici.

- Spartak je sjajan klub, ali želim da igram u većoj i boljoj ligi - prokomentarisao je Vidić dok se spekulisalo o njegovoj destinaciji. Junajted je moj prvi izbor, drugi je Fiorentina, a postoji i treća opcija. Ali neću imenovati taj klub.

Nije se krilo oduševljenje ser Aleksa Fergusona što je pogodio vrhunsku metu, koja je stvorila partnerstvo iz snova u srcu odbrane sa Riom Ferdinandom.

- Oduševljen sam što su se dva kluba dogovorila - rekao je tada šef Crvenih. - Nemanja je brz, agresivan centarhalf i sa 25 godina biće sjajan dodatak ekipi.

Pokazalo se da je to bio još jedan majstorski potez ser Aleksa i kluba na tržištu, a Nemanja je u narednim godinama postao jedan od naših najcenjenijih i najodlikovanijih defanzivaca.

Za osam godina u crvenom dresu, zadužio je i kapitensku traku, te izrastao u jednu legendu kluba, a sa timom sa Old Traforda osvojio je pet titula u Premijer ligi i Ligu šampiona 2008. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike