Odbio je da napiše cifru na blanko čeku! Kako je Vidić održao lekciju ruskom milijarderu

06.08.2021

16:08 >> 16:29

0

Bivši srpsk ireprezentativac nije pristao na ponudu da ostane u Spartaku, a da se zahvali Mačester junajtedu na pozivu

Odbio je da napiše cifru na blanko čeku! Kako je Vidić održao lekciju ruskom milijarderu
Copyright Profimedia

Prvi čovek moskovskog Spartaka Leonid Fedun ispričao je kako se Nemanja Vidić iz njegovog kluba preselio na Old Traford u zimu 2006. godine za obeštećenje od deset miliona evra.

Fedun je podsetio rusku javnost da Srbin nikada nije uživao onu popularnost u njihovoj zemlji koju je kasnije doživeo u Engleskoj:

– Daću vam primer kada sam pokušao da zadržim igrača. Radi se o Vidiću. Sećate li se ovog super igrača? Iako se u našoj zemlji nikada nije smatrao najboljim defanzivcem, nikada nije prepoznat kao najbolji na svojoj poziciji, a to je pitanje objektivnosti i korupcije. Na kraju je otišao, jer kad je ponuda stigla iz Mančester junajteda, rekao sam mu: “Ti si moj ključni igrač, želim da postanem šampion. Zapiši koliko novca želiš da bi ostao. Evo ti blanko ček”. Njegov odgovor je glasio: “Koliko god mi ponudite, Leonide, do kraja života će mi ostati u duši to što sam odbio Mančester junajted. Nema novca za koji bih bio spreman da ostanem.” Shvatio sam da u životu postoje trenuci kada ništa ne možete učiniti – rekao je Fedun.

U julu 2004. Vidić je prešao u Spartak iz Crvene zvezde. Nakon godinu i po dana igrajući za Moskovljane, Srbin je prešao u redove engleskog premijerligaša.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike