Šta želi Nemanja Vidić? Sada je sve rešeno

24.11.2020

09:28 >> 10:01

0

Autor: D. B.

Nekadašnji fudbaler se poverio koju funkaciju u FSS sanja

Šta želi Nemanja Vidić? Sada je sve rešeno
Copyright MN Press

Rešana je jedna velika dilema – Nemanja Vidić želi da bude selektor Srbije!

Ovo je, gostujući na TV Prva, otkrio generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, iako se ogradio da je razgvor koji su vodili obavljen pre više od 15 meseci.

– Nemanja Vidić ima grandioznu karijeru i sigurno da zaslužuje funkciju i mesto u srpskom fudbalu. Da li u Crvenoj zvezdi ili FSS-u… Čitava generacija, plejada, kao što su Vidić, Stanković, Kolarov, Danko Lazović, Bane Ivanović, svi oni završavaju karijeru ili su završili i u skladu sa svojim željama treba da nađu u mesto u srpskom fudbalu. Oni su potrebni srpskom fudbalu. Za njih treba da ima mesta, a na kojim funkcijama to treba da se vidi sa njima – rekao je Terzić.

Pročitajte još: Pismo Nemanje Vidića

On je otkrio i koji bi posao privukao bivšeg kapitena Mančester junajteda.

Sa Nemanjom sam razogavarao pre godinu i po dana, tada mi je rekao da je završio profi licencu u Engleskoj i da mu je želja da bude trener i jednog dana selektor. Siguran sam da će to i biti.

O tome da li je to pozadina pisma u kome je Vidić napao FSS i njegovo rukovodstvo Terzić nije želeo da se izjašnjava.

Ne mogu da govorim u njegovo ime, možda je imao potrebu da kaže šta mu se ne sviđa. To je legitimno, mada mislim da FSS ima svoje organe… Mi svi se bavimo javnim radom, javne smo ličnosti i svi smo podložni kritikama. I ja sam za kritiku, ali argumentovanu, a ne paušalnu – zaključio je Terzić.

Prvi operativac Crvene zvezde govorio je i o statusu Vladana Milojevića u Saudijskoj Arabiji.

– Ima čvrst ugovor i mislim da on u ovom trenutku ne razmišlja o raskidu – ocenio je Terzić.

Što se tiče ostanka ili odlaska Slaviše Kokeze sa mesta predsednika FSS Terzić je precizan.

Mesto predsednika ne može da se nudi. FSS ima statut i jasnu proceduru kako se bira prvi čovek. Koliko znam FSS trenutno ima predsednika i mandat mu traje još, mislim, dve godine. Postoji procedura kako se postavlja predsednik, a ja trenutno nemam želju. Sva moja pažnja je usmerena na Zvezdu i ne bih da odvlačim fokus na drugu stranu.

Opet, Terzić ne krije da mu je, kao i svima u Srbiji krivo što se reprezentacija nije plasirala na EP posle 20 godina.

– Svima nam je teško što se nismo plasirali na EP. Očekivalo smo to nakon one utakmice sa Norveškom. Doživeli smo razočaranje, morali smo da odemo tamo, pogotovo što nam je UEFA dala alternativni putem, putem Baraža Lige nacija. FSS treba da napravi analizu zbog čega se to nije desilo. Šta se desilo protiv Škotske, samo tri nedelje pre toga bili smo oduševljeni igrom fudbalera. Naši igrači su pokazali da mogu, ali očigledno da psihiološki i taktički nisu ušli u utakmicu – rekao je Zvezdan Terzić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike