Navijači na Ostrvu uživaju u Vidićevom startu iz 2013. godine, smatraju ga najboljim u istoriji Premijer lige i sa setom se prisećaju fudbala bez VAR (VIDEO)

05.04.2021

16:18 >> 16:22

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji kapiten Srbije veoma je cenjen u Engleskoj

Navijači na Ostrvu uživaju u Vidićevom startu iz 2013. godine, smatraju ga najboljim u istoriji Premijer lige i sa setom se prisećaju fudbala bez VAR (VIDEO)
Copyright Profimedia

Skoro sedam godina je prošlo od kako je Nemanja Vidić napustio Premijer ligu, ali se njegov stil igre i danas veliča u kolevci fudbala. Stameni defanzivac, koji je 2006. godine za sedam miliona funti stigao u Mančester junajted iz moskovskog Spartaka, brzo je postao nezamenljiv deo defanzivnog bedema u ekipi legendarnog Ser Aleksa Fergusona.

Tokom osmogodišnjeg boravka na “Old Trafordu” nekadašnji kapiten Crvene zvezde dva puta je proglašavan najboljim igračem Premijer lige, a jedan start iz 2013. godine, po mišljenju mnogih navijača, najbolji je u istoriji elitnog ranga tamnošnjeg fudbala.

Naime, tokom utakmice sa Totenhemom, Vidić i Kajl Voker krenuli su na jednu ničiju loptu koju je srpski defanzivac odneo bez faula, uz ne baš prijatan kontakt za nekadašnjeg densnog beka “pevaca”.

– Volim to kako se Voker odbio od Vidića, kao da ga je udario automobil, dok se Nemanja jedva kretao – bio je jedan od komentara na društvenim mrežama, dok je drugi iskazao respekt obojici fudbalera jer nijedan nije ustuknuo.

– Vidiš kako (Vidić) usporava kako bi mogao da “uzme” i igrača i loptu… Kakva legenda.

U jednom od svojih intervjua nekadašnji kapiten “orlova” prisetio se ovog duela.

– Ne sećam se svih svojih startova, nekada sam igrao sa potresom mozga, ali ovaj pamtim. Kajl je krenuo iskreno prema lopti, kao i ja. Zbog toga mi se sviđa taj start, nije važno ko je pobedio, bitno je da smo obojica išli na loptu. To volim u engleskom fudbalu i nadam se da se to nikada neće primetiti – kazao je tada Vidić.

Kao i Nemanja, i engleski navijači se sa setom sećaju tih vremena, i ističu kako bi danas ovaj start verovatno bio sankcionisan kao faul, uz napomenu da bi, da je tada postojao VAR, Vidić možda bio i isključen.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike