Priznanje za Srbina: Vidić u elitnom društvu

16.09.2020

08:11 >> 10:17

0

Autor: 24sedam

Bivši srpski fudbaler među najboljima

Priznanje za Srbina: Vidić u elitnom društvu
Copyright Profimedia

Svaki ljubitelj fudbala u elektronskoj formi ima izbor između dve igre – FIFA ili PES. O ukusima ne treba raspravljati, mada je FIFA u poslednje vreme za nijansu bolja.

Bilo kako bilo, najnovijim potezom FIFA je dobila još veći broj ljubitelja iz Srbije. Razlog za to je „Ultimate team“. Ekipa u kojoj se nalazi najboljih 100 igrača svih vremena.

Naša zemlja do sada nije imala predstavnika u tom elitnom društvu, sve do najnovije verzije ove igre. Na tom spisku se sada našao Nemanja Vidić. Nekadašnji štoper Mančester junajteda i kapiten „crvenih đavola“ sa klubom je osvojio pet titula u Premijer ligi i jednu u Ligi šampiona i često je u anketama navijača bio u samom vrhu najboljih štopera u istoriji kluba sa „Old Traforda“. Dovoljno da se njegovo ime nađe u video-igri.

– Nemanji je bilo potrebno malo vremena da se adaptira na Premijer ligu, ali čim je to uradio postao je jedan od najboljih defanzivaca u Ligi, pravi strah i trepet. Tipičan tip defanzivca koji je voleo da bude ispred napadača. Sa svojom kombinacijom hrabrosti, lukavosti i taktičkog balansa mogao je da se izbori sa svakom pretnjom. Formirao je legendarni tandem sa Riom Ferdinandom. Njegova posvećenost timu, ratnički duh i sjajna tehnika doneli su mu pregršt trofeja – navodi se na zvaničnom sajtu „EA games“.

U kakvom društvu se Vidić nalazi, najbolje govori to ko je sve tu – Erik Kantona, Ćavi, Samjuel Eto, Ferenc Puškaš, Fernando Tores, Davor Šuker, Roberto Bađo, Denis Bergkamp, Fabio Kanavaro,  Ernan Krespo, Alesandro del Pjero, Didije Drogba, Stiven Džerard, Luis Figo, Paolo Maldini, Dijego Armando Maradona, Lotar Mateus, Alesandro Nesta, Majkl Oven, Andrea Pirlo, Raul, Ronaldinjo, Ronaldo, Andrej Ševčenko, Zinedin Zidan, Havijer Zaneti i mnogi drugi legendarni igrači.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike