UEFA sprema Vidića za predsedničku fotelju!

18.11.2021

16:33

0

Autor: 24sedam

Legendarni srpski fudbaler „počeo pripreme“ za novu karijeru

UEFA sprema Vidića za predsedničku fotelju!
Nemanja Vidić - Copyright Profimedia

Nekadašnji kapiten Srbije Nemanja Vidić pre nekoliko meseci ušao je u otvoreni „rat“ sa tadašnjim predsednikom FSS Slavišom Kokezom. Nezadovoljan stanjem u domaćem fudbalu, legendarni defanzivac „orlova“ kritikovao je kompletan vrh FSS, provlačeći između redova da je spreman da uđe u borbu za boljitak najvažnije sporedne stvari na svetu u Srbiji.

Naravno da mi je u interesu boljitak srpskog fudbala. Znao sam gde je moje mesto i koja je moja uloga u sistemu dok sam bio igrač. Poštovao sam hijerarhiju i ulogu u tom sistemu. Sada kada sam završio igračku karijeru, ostvaren, u zrelim godinama, imam obavezu da ukažem na greške i probleme koje sam uvideo ranije – rekao je u jednom od intervjua Vidić, i dotakao se potencijalnog dolaska Nenada Bjekovića u "Kokezinu fotelju".

Sada je bivši as Mančester junajteda načinio još jedan korak u tom smeru. U danu kada je srpska fudbalska javnost saznala da je već viđeni Kokezin naslednik nekadašnji fudbaler, trener i funkcioner Partizana, evropski mediji su objavili da je Vidić, sa još 29 bivših fudbalera, među kojima su i Sami Kedira, Demba Ba, Vedran Ćorluka, Najdžel de Jong… upisao UEFA Izvršni master.

Evropska kuća fudbala pokrenula je program za bivše igrače, sa željom da im pomogne da svoje ogromno znanje i iskustvo sa terena, pretoče u menadžerske veštine.

Vidićeva generacija je četvrta koja će proći kurs od 20 meseci, koji obuhvata sedam jednonedeljnih predavanja u većim gradovima širom sveta. Na svakom seminaru, polaznici će učiti o različitim aspektima administracije i upravljanja sportskom organizacijom, a svi koji su trenutno bez angažmana moraće da prođu i tromesečni praktični staž.

Polaznici UEFA Izvršnog mastera će tokom školovanja, koje će okončati na leto 2023. godine, proučavati, između ostalog, ulogu i veštine menadžera, kao i strateški marketing, komunikacije, te operativno upravljanje stadionima, uz ilustraciju operativnog modela liga i klubova u Severnoj Americi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike